Kamēr FK "Krāslava" jau gaidīja, ar ko kopā dosies nākamgad uz Latvijas 2. līgu, aizvadītajā nedēļas nogalē tika nospēlētas atlikušās trīs "Dali Dali" 3. līgas ceturtdaļfināla atbildes spēles. Divās no trim spēlēm bija ļoti spraiga un sīva cīņa par ceļazīmi uz 2. līgu.

 

Jelgavā divu "Optibet" Nākotnes līgas dublieru cīņā uzvarētāju noskaidrot izdevās tikai pēcspēles sitienu sērijā. Pirmajā spēlē abas komandas cīnījās neizšķirti 1:1. Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī atbildes mačā vadībā izvirzījās mājinieki – FS "Jelgava" futbolisti. Spēles 74. minūtē Ričards Jirgensons jelgavniekus pietuvināja iekļūšanai "Dali Dali" 3. līgas pusfinālā, taču noturēt pārsvaru mājiniekiem neizdevās, jo deviņas minūtes vēlāk rezultātu izlīdzināja Ernests Francis Irbe. Līdz ar to arī atbildes spēlē tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet papildlaikā nevienai no komandām neizdevās uzlauzt pretinieku aizsardzību. Šī pāra liktenis tika izšķirts pēcspēles sitienu sērijā, kurā prasmīgāki bija JDFS "Alberts-2" futbolisti. Tas nozīmē, ka pusfinālā JDFS "Alberts-2" tiksies ar FK "Krāslava" komandu.

"Play-off" otrā zara pusē "Ogre United" pēc minimālas uzvaras Ilūkstē (1:0) ar emocijām un asām divcīņām bagātā atbildes spēlē (abas komandas kopā nopelnīja 11 brīdinājumus un trīs noraidījumus) pašā izskaņā izrāva ceļazīmi uz pusfinālu. Spēles 60. minūtē Augšdaugavas NSS izpildīja minimālo uzdevumu – guva vārtus Ogrē un izvirzījās vadībā ar 1:0. Pie šāda rezultāta arī šeit būtu papildlaiks, taču otrā puslaika pirmajā kompensācijas laika minūtē "Ogre United" spēlētājs Kārlis Līcis uzdāvināja sanākušajiem līdzjutējiem neticamas emocijas, izlīdzinot rezultātu un divu spēļu summā ievedot Ogres komandu 2. līgā.

Paralēli notikumiem Ogrē FK "PPK"/"Betsafe" pusfinālā iesoļoja bez īpašas pretestības, pārspējot FK "Tukums 2000-3" futbolistus ar 6:0 (9:0 divu spēļu summā). Līdz ar to pusfinālā līdzjutējus gaidīs divu jauno klubu duelis - FK "PPK"/"Betsafe" pret "Ogre United".

Līdz ar to FK "Krāslava", JDFS "Alberts-2", FK "PPK"/"Betsafe" un "Ogre United" ir izcīnījuši tiesības nākamgad spēlēt 2. līgas čempionātā. Tikmēr jau ir zināms, ka no 2. līgas uz "Dali Dali" 3. līgu pārcelsies FK "Jūrnieks".

Pusfināla pirmās spēles paredzētas jau gaidāmajās brīvdienās - 29. oktobrī plkst. 15.00 Rīgas 49. vidusskolas stadionā JDFS "Alberts-2" uzņems FK "Krāslava" komandu, savukārt 30. oktobrī plkst. 14.00 LNK Sporta parkā ir paredzēta FK "PPK"/"Betsafe" un "Ogre United" pirmā tikšanās. Abas atbildes spēles paredzētas 5. novembrī plkst. 13.00.

Pārējās komandas turpina cīņu par 5. vietu - 29. oktobrī plkst. 16.00 FS "Jelgava-2" tiksies ar FK "Pļaviņas DM", bet 30. oktobrī plkst. 14.00 FK "Tukums 2000-3" uzņems Augšdaugavas NSS futbolistus. Atbildes spēles šajos pāros ir paredzētas 5. un 6. novembrī.

Tāpat ir noskaidrojušies "Dali Dali" 3. līgas fināla spēļu vietas un sākuma laiki. Vispirms 12. novembrī plkst. 12.30 Ogres Valsts ģimnāzijas mākslīgajā laukumā norisināsies spēle par 3. vietu, bet 18.00 Tukuma pilsētas stadiona mākslīgajā laukumā tiks izspēlēta spēle par 7. vietu. Savukārt 13. novembrī plkst. 12.30 Ogrē tiks noskaidrots "Dali Dali" 3. līgas čempions, bet vēlāk Tukumā plkst. 18.00 norisināsies spēle par 5. vietu.