Latvijas WU-17 meiteņu izlase svētdien Salaspilī pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra spēlē ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Azerbaidžānu.

Spēles sākumā iniciatīva piederēja laukuma saimniecēm, kuras tika pie vairākām iespējām apdraudēt pretinieču vārtus. Labākā iespēja izcelties bija Patrīcijai Brazauskai, tomēr viņa no lieliskas pozīcijas uzsita virsū vārtsardzei. Savu Latvijas izlase panāca 26. minūtē, kad pēc stūra sitiena Elīza Paula Sīpola izmantoja savu auguma pārsvaru un izvirzīja mājinieces vadībā.

Arī turpinājumā pārsvars laukumā piederēja Latvijas valstsvienībai. Pēc viltīga Nikolas Preijeres sitiena sāncenses glāba vārtu stabs, bet atlēkušo bumbu pāri mērķim raidīja Sīpola. Mača 35. minūtē viņai tomēr izdevās gūt savus un komandas otros vārtus, kad veiksmīgs presings ļāva izskriet pret vārtsardzi.

Sākoties otrajam puslaikam, situācija laukumā nebija mainījusies un Latvijas izlase turpināja cementēt ceļu uz uzvaru. Vispirms 54. minūtē pēc individuālā reida savus trešos vārtus guva Sīpola, bet pāris minūtes vēlāk laukumā uz maiņu nākusī Samanta Laškova nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Anna Belova.

Spēles noslēdzošajā daļā Latvijas komanda kontrolēja cīņas gaitu un šaubas par pārliecinošo panākumu neradīja.

Turnīra noslēgumā Latvijas izlasei 29. oktobrī plkst. 19.30 Salaspilī paredzēta spēle pret Slovākiju. Azerbaidžānas un Slovākijas izlašu savstarpējā tikšanās notiks turpat Salaspils stadionā 26. oktobrī plkst. 13.00. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Latvijas WU-17 izlase kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā sacentīsies B līgā, cīnoties par iespēju otrajā posmā pārcelties uz A līgu. Paaugstinātas uz A līgu tiks sešu apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām. Otrā posma A līgā tiks sadalītas ceļazīmes uz finālturnīru, kamēr B līgas komandas cīnīsies par iespēju pārcelties uz A līgu 2023./2024. gada kvalifikācijas ciklā. Eiropas čempionāta finālturnīrs 2023. gada maijā notiks Igaunijā.

Jūlijā Lietuvā šī vecuma Latvijas izlase otro reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausa izcīņas turnīrā.