Aizvadot 2023. gada Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas kārtas otro maču, Latvijas U-17 izlase sestdien Moldovā ar 0:2 atzina favorīšu vāciešu pārākumu. Grupas pēdējā mačā Jurģa Pučinska vadītā komanda otrdien samēros spēkus ar Moldovu. Uzvaras gadījumā Latvija garantēs otro vietu grupā un iekļūšanu Elites kārtā.

Kā ziņots, kvalifikācijas mini turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:0 uzveica Slovākiju. Tikmēr Vācija ar 4:0 apspēlēja mājiniekus moldāvus.

Salīdzinājumā ar spēli pret Slovākiju šoreiz Latvijas izlases sākumsastāvā bija trīs izmaiņas. Mača sākumā sarkanbaltsarkanie tika pie divām labām iespējām gūt vārtus. Pēc stūra sitiena bumba aizlidoja gar pašu vārtu "devītnieku", bet citā epizodē mūsu komandas spēlētājs tika pie sitiena iespējas no vārtu priekšas. Pakāpeniski gan Vācija pārņēma iniciatīvu un uzbruka vairāk, taču spēle neritēja, kā saka, tikai uz vieniem vārtiem. Mūsu jaunieši regulāri turēja spriedzē pretinieku aizsardzību, atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem un standartsituācijām.

Pirmajā puslaikā sitienu attiecība bija 10:4 par labu vāciešiem, bet vārti netika gūti. Pēc puslaiku pārtraukuma spēle ritēja līdzīgā stilā. Vācija centās uzlauzt Latvijas aizsardzību, bet Jurģa Pučinska vadītā komanda atbildēja ar pretuzbrukumiem un standartsituācijām. Cīņas 58. minūtē gan vācieši izvirzījās vadībā, ar precīzu sitienu izceļoties Parizam Brunneram.

Pēc nonākšanas iedzinējos Latvijai bija vēl vairākas iespējas izlīdzināt rezultātu, bet tās netika izmantotas. Mūsu komandas aktivizēšanās pavēra pretiniekiem lielākus plašumus, un 79. minūtē ātrā pretuzbrukumā Brunners guva vēl vienus vārtus un uzstādīja mača gala rezultātu - 2:0.

SPĒLES VIDEO:

Pēc divām no trim kārtām Vācija ar sešiem punktiem ir pirmajā vietā, Latvija ar trim punktiem ir otrā, bet Slovākijai un Moldovai ir pa vienam punktam. 25. oktobrī Latvija pulksten 13.00 spēlēs pret Moldovu.

Elites kārtai, kas notiks nākamā gada pavasarī, kvalificēsies grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl četras labākās no trešo vietu ieguvējām. Finālturnīrs ar 16 komandu piedalīšanos 2023. gada maijā un jūnijā risināsies Ungārijā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē iekļāvis futbolistus no deviņiem pašmāju klubiem un Itālijas.

Šovasar Latvijas U-17 izlase Somijā kļuva par Baltijas kausa izcīņas čempioni. Šī vecuma Baltijas kausa turnīros Latvija bijusi labākā trīs reizes pēc kārtas.