Trešdien, 19. oktobrī, "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa finālā triumfēja FK "Auda" futbolisti, kuri ar 1:0 uzveica RFS un izcīnīja pirmo trofeju kluba pastāvēšanas vēsturē. Pēc panākuma savus komentārus par spēli un visu sezonu kopumā sniedza FK "Auda" spēlētāji Ivo Minkevičs un Fabrīss Ondoā, galvenais treneris Tomislavs Stipičs, kā arī kluba izpilddirektors Juris Gorkšs.

Tomislavs Stipičs, FK "Auda" galvenais treneris:

"Emocijas? Vau! Ko lai saka?! No pirmās piespēles, no pirmās minūtes šajās sacensībās mūsu galvenais uzdevums bija izcīnīt šo trofeju. Nespēju pat atminēties nevienu iespēju, kas būtu RFS. Bija daži centrējumi soda laukumā, un tas arī viss. Mēs neiesitām "pendeli". Mēs spēlējām kā seno laiku komanda – finālā devāmies uzvarēt, nevis piedalīties. Ziniet, FK "Auda" ir visai īpašs stāsts. Atceros, ka, februārī sākot strādāt, mums bija trīs četri spēlētāji no pagājušās sezonas. Un tagad mēs gatavosimies eirokausu spēlēm, ne tikai mačiem Latvijas augstākajā līgā.

Šis ir mans pirmais tituls. Tas ir kā pirmā mīlestība – to nekad neaizmirsīs. Es ierados šeit, sākām visu no nulles. Šis ir neticams stāsts. Ne tikai Latvijas, bet, domāju, visas Eiropas kontekstā. Šis tiešām ir ļoti īpašs stāsts.

Pirms finālspēles neko īpašu komandai neteicu. Teicu: "Uzvaram šo spēli! Apsolu, puiši – ja sekosit maniem noteikumiem, mums ir iespēja uzvarēt." Pirms spēles es viņiem to atgādināju – nav nekas dižs spēlēt kausa finālā, tas ir arī jāuzvar. Pirms turnīra pirmās spēles pret Daugavpili teicu, ka mums šī trofeja jāizcīna. Tas nav sapnis, tas ir mūsu darbs - spēlēt tā, lai varētu progresēt, iekļūt labākā klubā, nopelnīt lielākas algas.

Taktiskā ziņā spēlējām pēc "vecās skolas" parauga. Savā ziņā – kā RFS to dara Eiropas mačos. Vienu konkrētu vērtīgāko spēlētāju šodienas mačā nosaukt nevaru. Komanda ieguva titulu. Visu sezonu spēlējām atraktīvi, ņēmām nost punktus vadošajam četriniekam... Bijām jau pierādījuši, ka varam ar viņiem cīnīties. Latvijā ir ierastais "lielais četrinieks", man nav jānosauc klubi, jūs paši tos zināt. Un tagad esam izjaukuši šo četrinieku, jo viens no šiem klubiem nākamsezon nespēlēs eirokausos. Mēs, domāju, esam pelnījuši šo titulu, jo zinu, cik smagi esam strādājuši šī dēļ. Vēlos pateikt paldies visiem cilvēkiem, kuri šosezon vilkuši zaļimelno kreklu. Mans līgums ar klubu beidzas decembrī, taču esmu gatavs turpināt savu darbu. Futbols gan nav paredzams bizness. Redzēsim pēc sezonas, kā viss turpināsies."

Ivo Minkevičs, FK "Auda" aizsargs:

"Domāju, laukumā varēja redzēt, ka bijām gatavi cīnīties viens par otru, ka esam ļoti saliedēta komanda. Mums pievienojās diezgan labi spēlētāji, kuri finālā nospēlēja ļoti būtiskas lomas. Mēs spējām izmantot savas iespējas un uzvarēt. Varēja redzēt, ka katram mūsu komandā acīs bija degsme uzvarēt. Pretinieks ne ar ko nepārsteidza, mēs bijām gatavi. Puslaiku pārtraukumā ģērbtuvēs runājām, ka jāturpina spēlēt tādā pašā garā. Paldies faniem par tik lielisku atmosfēru! Šī mums ir ļoti liela uzvara. Gan kā komandai, gan katram individuāli."

Juris Gorkšs, FK "Auda" izpilddirektors:

"Jūtos kā sapnī. Es jau vienā intervijā izstāstīju, ka man šodien atsūtīja veco "Audas" dziesmu, kur bija tādi vārdi: "Čempionu līgā vai Eirolīgā – uzvar Auda Rīga." Tobrīd mēs vēl pārstāvējām Rīgu. Es pat biju aizmirsis par tādu dziesmu. Viss ir iespējams šajā dzīvē! Un arī futbolā. Fantastiski! Es joprojām nesaprotu, kas ir noticis. Protams, vienmēr izvirzām mērķi uzvarēt katru nākamo spēli, bet mums nekad nav bijuši mērķi vinnēt kādu čempionātu vai eirokausu ceļazīmi. Gājām spēli no spēles ar domu izdarīt visu pēc vislabākās sirdsapziņas, un šeit tas rezultāts ir. Man liekas, liela daļa no puišiem vēl nav īsti aptvēruši, ko viņi ir paveikuši.

Kas tālāk? Tālāk mums vēl palikušas grūtas spēles čempionātā, kur nevienam ceļu negriezīsim. Cīnīsimies par katru punktu. Pēc šīs spēles dažiem droši vien ir kāda trauma, kas varbūt būs jāpadziedē. Taču, pat neskatoties uz gaidāmo finālspēli, mēs nevienā iepriekšējā spēlē nelikām otro sastāvu. Katrā spēlē tiešām darījām visu pēc iespējas labāk.

Fani šodien bija vienkārši fantastiski! Mums visu laiku pārmet, ka "Audai" neesot fanu. "Audai" ir fani, bet viss nāk lēnām, soli pa solim. Pirms kausa fināla pastrādājām. Piemēram, re, šeit ir mūsu sieviešu komandas fani, kuri pamazām sāk atbalstīt arī mūsu vīriešu komandu. Un būs fani! Es jums apsolu. Šodien šī tribīne bija pilna, un liela daļa puiku bija no Ķekavas, Baldones, Daugmales. Liels paldies viņiem un vecākiem!"

Fabrīss Ondoā, FK "Auda" vārtsargs:

"Līdz šim karjerā esmu izcīnījis Āfrikas Nāciju kausu ar Kamerūnas izlasi, tāpat esmu triumfējis arī UEFA Jaunatnes līgā ar "Barcelona". Tagad man ir šis kauss ar "Audu". Kad ierados šeit, no mums neviens neko negaidīja. Pašā sākumā mums bija daudz sarežģījumu. Taču turpinājām strādāt un nenokārām galvas. Neesam liela komanda, bet treneris lika mums ticēt. Te nu mēs esam!

Treneris teica - ja nospēlēšu "sausā", noteikti uzvarēsim. RFS veica daudz centrējumu soda laukumā. Pats guvu traumu, nebija labi, taču teicu sev, ka nedrīkstu pievilt puišus, komandu, draugus un ģimeni, ka man jāturpina ciest. Tas nav ne par mani, ne par treneri, bet par kluba vēsturi. RFS ir ļoti laba komanda. Redzējām, kā viņi spēlēja pret "Fiorentina". Ir patīkami spēlēt pret komandām, kas sacenšas arī eirokausos. Tas ir labi Latvijas futbolam un līgai. Uzskatu, ka izcīnīt titulu tieši pret RFS ir dubults gods."