Latvijas U-17 jauniešu izlase trešdien Moldovā pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīra spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Slovākiju.

Spēles sākums Latvijas izlasei izdevās ļoti veiksmīgs, jo jau ceturtajā minūtē pēc lieliskas Daniela Radzenieka cīņas par bumbu un piespēles vārtus no tuvas distances guva Ņikita Jemeļjanovs. Latvijas izlases uzbrukumi arī turpinājumā bija bīstami, tomēr devītajā minūtē sava komanda vārtos jau bija jāglābj Henrijam Auseklim.

Līdzvērtīgā cīņā pirmā puslaika vidū labu iespēju dubultot savas komandas pārsvaru neizmantoja Roberts Bočs. Tuvojoties puslaika beigām, laukumā valdīja agresīva spēle, kurā iniciatīva, pateicoties aktīvam presingam, turpināja piederēt Latvijas izlasei.

Slovākijas futbolisti otrajā puslaikā apņēmīgi centās atspēlēties, uz ko Latvijas izlase atbildēja ar precīzu spēli aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem iegūt būtisku teritoriālo pārsvaru. Arī savās uzbrukuma darbībās mūsu komanda saglabāja asumu un regulāri izskatījās bīstama.

Jūtamu spiedienu uz Latvijas komandas vārtiem slovāki izveidoja vien pašās spēles beigās, un arī ar to Latvijas pārstāvji tika galā pārliecinoši.

SPĒLES IERAKSTS:

Citā pirmās kārtas mačā trešdien Vācijas jaunieši ar 4:0 uzvarēja Moldovu.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase sestdien mērosies spēkiem ar Vāciju, bet nākamajā otrdienā gaidāms mačs pret Moldovu.

Elites kārtai, kas notiks nākamā gada pavasarī, kvalificēsies grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl četras labākās no trešo vietu ieguvējām. Finālturnīrs ar 16 komandu piedalīšanos 2023. gada maijā un jūnijā risināsies Ungārijā.

Galvenais treneris Jurģis Pučinsks izlasē iekļāvis futbolistus no deviņiem pašmāju klubiem un Itālijas.

Šovasar Latvijas U-17 izlase Somijā kļuva par Baltijas kausa izcīņas čempioni. Šī vecuma Baltijas kausa turnīros Latvija bijusi labākā trīs reizes pēc kārtas.