Kā pirmie "Dali Dali" 3. līgas pusfinālā tikuši FK "Krāslava" futbolisti, kuri dramatiskā cīņā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja FK "Pļaviņas DM". Krāslavas klubs ir arī pirmais, kas garantējis iespēju nākamgad pakāpties uz Latvijas 2. līgu.

Pirms nedēļas FK "Pļaviņas DM" mājās svinēja uzvaru ar 4:2, salaužot pretinieku spēles beigu daļā, kad tika gūti trīs vārti sešās minūtēs. Taču atbildes spēlē, tuvojoties pirmā puslaika beigām, viss diezgan ātri pamainījās, pateicoties Krāslavas uzbrucēja Daniela Jakovļeva diviem vārtu guvumiem. Vispirms spēles 30. minūtē viņš bija precīzs no 11 metru soda sitiena atzīmes, kā arī vēlreiz atzīmējoties ar vārtiem astoņas minūtes vēlāk. Taču līdz puslaika beigām arī uz Krāslavas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru precīzi izpildīja Mārcis Rūtiņš. Pēc pirmā puslaika tuvāk pusfinālam bija FK "Pļaviņas DM" futbolisti. Taču otrā puslaika sākumā Daniels Jakovļevs noformēja "Hat-trick", atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Līdz pamatlaika beigām Pļaviņas futbolistiem tā arī neizdevās gūt izšķirošos vārtus. Vēl jo vairāk, par diviem brīdinājumiem otrā puslaika izskaņā tika noraidīts Jānis Mičulis, atstājot uz papildlaiku savu komandu mazākumā.

Neskatoties uz to, FK "Pļaviņas DM" jau papildlaika pirmajā minūtē mazākumā guva vārtus – precīzs bija Rolands Prohorovs. Taču noturēt sev labvēlīgu rezultātu viesi nespēja, jo spēles 110. minūtē jau otro reizi precīzs no 11 metru atzīmes bija Daniels Jakovļevs, gūstot savus ceturtos vārtus šajā spēlē. Šie vārti novirzīja spēli jau pēcspēles sitienu sērijā, kur veiksmīgāki un meistarīgāki izrādījās FK "Krāslava" futbolisti, viesiem nerealizējot divus sitienus.

Pusfinālā FK "Krāslava" tiksies ar FS "Jelgava-2" un JDFS "Alberts-2" pāra uzvarētājiem.

Tikmēr pārējie trīs pāri tikai uzsākuši savu ceļu pretim pusfinālam, aizvadot pirmās ceturtdaļfināla spēles. Diezgan sīva cīņa bija starp abām "Optibet" Nākotnes līgas dublieru komandām – JDFS "Alberts-2" mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar FS "Jelgava-2". Rezultātu spēles 30. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes atklāja Rīgas futbola čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Jānis Pakalns, kamēr jelgavnieki atspēlējās spēles 66. minūtē, pateicoties Ādama Dreimaņa vārtu guvumam.

"Play-off" otrā zara pusē FK "PPK"/"Betsafe" spēruši platu soli pretim pusfinālam un tikšanai 2. līgā, izbraukumā pārspējot FK "Tukums 2000-3" komandu ar 3:0. Vispirms spēles 8. minūtē rezultātu atklāja Vugars Askerovs, vēlāk otrajā puslaikā - 66. minūtē - Artjoms Korotkevičs panāca 2:0, bet punktu pielika Dāvis Trapučka, spēles 73. minūtē realizējot 11 metru soda sitienu. Atbildes spēlē tukumniekiem būs jāiztiek bez sava vārtsarga un kapteiņa Arvja Švēdera-Kūlas, kurš spēles 75. minūtē tika noraidīts par pēdējās cerības sodu, nospēlējot ar roku ārpus sava soda laukuma.

Tikmēr Ilūkstē "Ogre United" ar minimālu rezultātu 1:0 pārspēja vietējo Augšdaugavas NSS komandu, vienīgos vārtus gūstot spēles pašā izskaņā, kad 84. minūtē precīzs bija Emīls Muižnieks.

Visas trīs atbildes spēles paredzētas šo sestdien, 22. oktobrī, plkst. 14.00.

Kā ziņots, finālturnīram kvalificējās pa divām labākajām komandām no katra sacensību reģiona. Turnīrs noslēgsies ar finālu, kā arī spēlēm par 3./4., 5./6. un 7./8. vietu, kas visas tiek plānotas 12. un 13. novembrī Ogres pilsētas stadionā un Ogres Valsts ģimnāzijas laukumā. Čempionāta pirmo četru vietu ieguvēji nopelna tiesības 2023. gadā sacensties Latvijas 2. līgā.