Latvijas klubs RFS ceturtdien turpināja savu eirokausu kampaņu ar UEFA Eiropas Konferences līgas grupu stadijas 4. kārtas maču. Izbraukumā ar 0:3 atzīts grupas līdera un favorīta "Basaksehir" pārākums.

Pirmoreiz grupu stadijā RFS sākumsastāvā bija Bils un Kevins Frīzenbihlers, rezervē paliekot Emersonam un Tomašam Šimkovičam.

Pirms nedēļas abas komandas samēroja spēkus Rīgā, un toreiz rīdzinieki, pat skaitliskā mazākumā esot, prata nosargāt bezvārtu neizšķirtu, nopelnot savu otro punktu grupu stadijā. Pēc turku klupiena Rīgā bija paredzams, ka atbildes spēlē "Basaksehir" būs sevišķi motivēts.

RFS gan devās laukumā ar skaidriem nolūkiem panākt pretinieku kļūdas, nevis tikai cerēt uz tiem. Pietiekami aktīvs presings epizodēs, kad tas bija iespējams, liecināja par Viktora Moroza vadītās komandas nolūkiem. Tomēr turku klubam izdevās gūt ātrus vārtus – jau 11. minūtē bumba caur spēlētāju burzmu ielidoja Pāvela Šteinbora sargātajos vārtos. Bet pirmā puslaika pēdējā minūtē "Basaksehir" dubultoja pārsvaru.

Otrajā puslaikā RFS centās spēlēt aktīvāk, mēģinot samazināt vārtu starpību. Tā mača 72. minūtē Deniss Rakels tika pie sitiena iespējas pretinieku soda laukuma, bet sekojušajā pretuzbrukumā Samuēls Okaka guva otros vārtus māča un panāca 3:0 savas komandas labā.

Atgādinām, ka grupu stadijas pēdējo mājas spēli RFS aizvadīs šī gada 3. novembrī plkst. 17.30 pret itāļu "Fiorentina". Biļetes iespējams iegādāties šeit.