Salacgrīvas sporta kompleksā 8. oktobrī notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) un "Zvejnieku parka" kopīgi rīkotais veterānu futbola turnīrs, kuru vecmeistari pazina ar nosaukumu "G. Ulmaņa un G. Smirnova kausa izcīņa".

Iepriekš 16 reizes šī turnīra dalībniekus uzrunāja G. Smirnovs, taču šajā vasarā pienāca futbola līdzjutējiem skumja vēsts par "Daugavas" vecmeistara nāvi. Tāpēc 17. kausa izcīņa jau tika saukta par G. Ulmaņa un G. Smirnova piemiņas kausa izcīņu.

Turnīra dalībniekus uzrunāja pasākuma vadītājs A. Ragainis un bijušais to laiku slavenās "Daugavas" aizsargs L. Andžāns. Bijušie "Daugavas" spēlētāji uz turnīru bija atbraukuši kuplā skaitā, lai ar klusuma brīdi un savu klātbūtni godinātu abus slavenos futbolistus. Arī saulainais laiks sveica turnīra dalībniekus.

Tagadējās "Daugavas" spēlētāji pierādīja, ka viņi godam nes tās vārdu - pirmā vieta viņiem pamatota. Otrajā vietā palika mājinieki, Salacgrīvas vecmeistari, bet ar trešo vietu šoreiz bija jāsamierinās "Ostinieka" komandai. Rīkotāji šai komandai, kas bija gados vecākā turnīrā, izsaka īpašu pateicību par saturīgu spēli.

Par komandu vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Nauris Baranovskis ("Daugava"), Aleksandrs Pavlovskis ("Salacgrīva"), Vjačeslavs Korotkins ("Ostinieks"). Turnīru tiesāja V. Direktorenko.

Informāciju sagatavoja:
Turnīra organizators Aigars Ragainis