Latvijas WU-19 meiteņu izlase otrdien Albānijā noslēdzošajā un izšķirošajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra spēlē ar 0:1 piekāpās grupas favorītei Rumānijai, kas šajā kvalifikācijas kārtā uzvarēja visos trīs mačos.

Latvijas izlase šo maču uzsāka identiskā sastāvā tam, kāds devās laukumā iepriekšējā spēlē pret Armēniju. Visās trīs turnīra cīņās starta vienpadsmitniekā vietu izpelnījās kopumā deviņas spēlētājas.

Vienīgos vārtus rumānietes guva 10. minūtē, kad Anita Horvāta savas komandas pretuzbrukumu pabeidza ar juvilieriskas precizitātes sitienu vārtu tālajā stūrī. Latvijas izlase gan centās atspēlēties un otrajā puslaikā pat izveidoja sava veida ofensīvu, taču panākt izlīdzinājumu šoreiz neizdevās.

Pirms tam turnīrā Latvijas izlase līdzīgā spēlē ar 1:3 piekāpās Albānijai, bet vēlāk ar 13:0 sagrāva Armēniju, kas kļuva par pārliecinošāko uzvaru visu vecumu Latvijas izlašu vēsturē. Rumānijas kontā pirms šī mača bija divi panākumi – 8:0 pret Armēniju un 2:0 pret Albāniju. Latvija šajā kvalifikācijas grupā ieguva 3. vietu.

Latvijas WU-19 izlase kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā sacentās B līgā, cīnoties par iespēju otrajā posmā pārcelties uz A līgu. Paaugstināšanu uz A līgu saņem tikai apakšgrupu uzvarētājas. Otrā posma A līgā tiks sadalītas ceļazīmes uz finālturnīru, kamēr B līgas komandas cīnīsies par iespēju pārcelties uz A līgu 2023./2024. gada kvalifikācijas ciklā. Eiropas čempionāta finālturnīrs 2023. gada jūlijā notiks Beļģijā.

Uz turnīru Viktors Vicehovskis bija uzaicinājis 20 spēlētājas no desmit klubiem. Divas no valstsvienības futbolistēm – Alīna Skļemenova un Sofija Garanča – ir ar spēļu pieredzi nacionālajā izlasē.

Kā ziņots, jūlijā Latvijas WU-19 izlase otro reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausa izcīņas turnīrā.