Pēc svētdien notikušās izlozes, kurā noskaidrojās Latvijas izlases pretinieki Euro 2024 kvalifikācijā, mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs sniedza savus komentārus. Atgādinām, ka Latvija tika ielozēta vienā grupā ar Horvātiju, Velsu, Armēniju un Turciju.

"Pirms izlozēm katram parasti ir savas specifiskās vēlmes. Es nevarētu teikt, ka man pirms izlozes bija kādas īpašas vēlmes. Es izlozi vienmēr uztveru kā faktu. Šobrīd varam teikt, ka esam grupā ar komandām, kas pēdējo gadu laikā diezgan regulāri spēlē Eiropas vai pasaules čempionātu finālturnīros. Horvātija, manuprāt, ir diezgan izteikti grupas favorīte. Savukārt mums labi zināmā Turcija, kā arī pēc savstarpējām spēlēm nezināmā Velsa, domāju, ir galvenās pretendentes uz cīņu par otro vietu grupā. Savukārt Armēnija, visticamāk, ir plus mīnus mūsu līmeņa komanda, kas lielā mērā būs atkarīga no savu līderu snieguma un kondīcijām. Iesim no spēles uz spēli un mēģināsim maksimāli fokusēties katrai spēlei gan snieguma, gan rezultāta ziņā. Un tad jau turnīra gaitā redzēsim, vai mums izdosies kaut kādā veidā iesaistīties cīņā par vietu sadalījumu grupas augšgalā," sacīja mūsu izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Šajās dienās esmu runājis ar daudziem kolēģiem no citām izlasēm. Ar mūsu grupas komandu galvenajiem treneriem gan ne. Skaidrs, ka pretinieki mūs analizē. Piektajā grozā, domāju, esam pietiekami ciets rieksts jebkurai komandai katrā konkrētā spēlē. Nedomāju, ka kāds mūs nenovērtē. Visi noteikti analizē savus pretiniekus, un analizēs arī iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, kurā mēs vairākām komandām sagādājām problēmas. Šī brīža apstākļos mēs esam labi informēti par katru pretinieku, un viņi – par mums."

"Mūsu solis no UEFA Nāciju līgas D grupas uz C grupu lielā mērā bija arī mūsu fanu nopelns, viņu atbalsts palīdzēja. Arī situācijās, kad spēles ritējums bija ne tāds, kādu vēlējāmies, mēs jutām ļoti pozitīvu enerģētiku no tribīnēm. Spēlējot pret par mums spēcīgākām komandām, protams, fanu atbalsts noteikti palīdzēs. Ceram, ka ar savu sniegumu laukumā neliksim vilties mūsu līdzjutējiem!"