Latvijas nacionālā sieviešu izlase svētdien Igaunijā spēlē par 3./4. vietu Baltijas kausa izcīņā ar rezultātu 1:2 (0:1) zaudēja Lietuvai.

Latvijas izlases sākumsastāvā šoreiz vieta tika dota Selgai Penelopei Vitmorei un Taisijai Smirnovai, kuras aizstāja Olgu Ševcovu un Sandru Voitāne. Tāpat komandai nevarēja palīdzēt Anna Kristīne Gornela.

Pirmo bīstamo momentu spēlē izveidoja Latvijas izlase, kad pēc labām individuālajām darbībām vārtus trešajā minūtē apdraudēja Renāte Fedotova. Pēcāk teritoriālais pārsvars pārgāja lietuviešu pusē, taču bez bīstamām epizodēm pie vārtiem. Latvijas izlase bija bīstama standartsituāciju izspēlē, bet Sofja Ņesterova, kura šajā spēlē pildīja kapteines pienākumus, tika galā ar visiem pretinieču mēģinājumiem.

Situācija mainījās 23. minūtē, kad Lietuvas komandai izdevās tikt līdz bīstamam centrējumam un nogādāt bumbu vārtu priekšā, triecot to vārtu tīklā. Latvijas izlase centās ātri atspēlēties un izveidoja labu iespēju Fedotovai, kurai izcelties patraucēja vienīgi Lietuvas komandas vārtsardze. Komandas puslaika turpinājumā apmainījās ar bīstamiem pretuzbrukumiem, tuvu gūtiem vārtiem bija abas. Latvijas komandā labākā iespēja atkal bija Fedotovai, kura no tuvas distances uzsita virsū vārtsardzei.

Otrajā puslaikā laukumā devās Paula Linda Liniņa, kurai šis kļuva par pirmo maču izlasē kopš 2020. gada oktobra. Latvijas komandai neizdevās uzspiest pretiniecēm savu spēles stilu, bet 55. minūtē paviršas darbības uzbrukuma iesākšanā maksāja ar otrajiem zaudētājiem vārtiem, kad pretinieces tika pie izgājiena pret Ņesterovu.

Pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem Latvijas izlase iniciatīvu ieguva ap otrā puslaika vidu, kad laukumā devās arī Tatjana Baličeva un Signija Šenberga, bet mazliet vēlāk – Emīlija Sofija Druviņa un Kristiāna Zacmane. Latvijas izlasei izdevās atgriezt intrigu sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad individuāli soda laukumā ielauzās Anastasija Poļuhoviča un ar spēcīgu sitienu trieca bumbu vārtu tīklā, gūstot savus pirmos vārtus izlasē.

Atlikušajā laikā Latvijas izlase tika līdz vairākiem bīstamiem centrējumiem, kā arī Karlīnas Miksones ļoti spēcīga tālsitiena un raidījuma ar galvu, kas lidoja tikai mazliet garām vārtiem.

Pirms tam turnīra pusfinālā Latvijas izlase aizraujošā spēlē ar 2:3 piekāpās Fēru salām, bet Lietuva ar 1:4 zaudēja Igaunijai.

SPĒLES IERAKSTS:

FOTO GALERIJA:

Iepriekšējais Baltijas kausa turnīrs notika pagājušā gada jūnijā Lietuvā, kad Latvijas izlase pusfinālā piekāpās Lietuvai (0:5), bet mačā par 3./4. vietu atzina arī Igaunijas pārākumu (1:4). Pirmo vietu turnīrā izcīnīja lietuvietes, bet iepriekšējos trīs turnīros pēc kārtas Baltijas kausa trofeju izcīnīja Latvija. Kopumā Latvijas izlase turnīrā uzvarējusi piecas reizes.

Septembrī Latvijas izlase noslēdza 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, desmit spēlēs izcīnot vienu uzvaru. Igaunija savā grupā iekrāja divus panākumus, lietuviešu kontā viena uzvara un divi neizšķirti, bet Fēru salas piedzīvoja zaudējumus visās astoņās spēlēs.