Latvijas nacionālā telpu futbola izlase sestdien izbraukumā otrajā 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra pamatkārtas spēlē ar rezultātu 0:3 (0:1) piekāpās Slovākijai, kas spēlēja šīgada Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlasei šajā mačā bija jāiztiek bez ierastā kapteiņa Germana Matjušenko palīdzības, kura vietā spēlei bija pieteikts Artūrs Kuļešovs.

Spēles ievadā daudz darba vārtos bija Artjomam Križanovskim, kurš kopā ar laukuma spēlētāju centieniem tika galā ar visiem pretinieku radītajiem draudiem. Arī Latvijas izlase centās būt bīstama un meklēja pretuzbrukumu iespējas, tomēr pirmā puslaika vidū rezultātu atklāja laukuma saimnieki. Arī pēc šī pavērsiena situācija laukumā nemainījās, slovākiem uzbrūkot daudz, bet latviešiem cenšoties būt ātriem un asiem savos pretuzbrukumos. Vairākās epizodēs efektīgi vārtos darbojās Križanovskis.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, tomēr otrā laukuma galā netika galā ar Slovākijas telpu futbolistu meistarību, mazāk nekā minūtes laikā ielaižot divus vārtus. Latvijas izlase pretinieku izrāvienu apturēja un centās spēlēt ar nemainīgi aktīvu presingu, lai gan daudz spēka un laika bija jāvelta aizsardzībai un savu vārtu nosargāšanai. Spēles beigu daļā Latvijas izlase uzbruka arvien regulārāk un ar izvērstākām saspēlēm. Par spīti tam laukuma saimnieki savus vārtus tā arī atstāja neskartus.

Iepriekš Latvijas komanda turnīru atklāja ar pārliecinošu uzvaru Jelgavā pār Vāciju – 5:1. Otrā apļa mači Latvijas valstsvienībai paredzēti nākamā gada martā.

Komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Elites kārtā iekļūs 12 apakšgrupu uzvarētāji un četras labākās otro pozīciju īpašnieces, kamēr pārējās astoņas otrajā vietā palikušās komandas piedalīsies pamatkārtas "Play-off" posmā.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase startēja no priekšsacīkšu kārtas, kuru veiksmīgi pārvarēja, bet pamatkārtā palika aiz vēlākās čempiones Portugāles un Čehijas. Toreiz atlases sacensības risinājās pēc sabraukumu formāta.