Jau kalendārā mēneša garumā norit spraigas komandu cīņas Rīgas pilsētas 2015. gada jaunatnes čempionāta ietvaros. Turnīrs, kuru organizē Rīgas domes Izglītības jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvalde un vada Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), sākās 28. martā un norisināsies līdz pat 30. jūnijam.

Kopumā laukumā paredzēts tikties gandrīz 100 komandām, kas pārstāv dažādus Rīgas pilsētas un Rīgas rajona jauniešu futbola klubus. Turnīrā komandas startē četrās vecuma grupās - U-9 jeb 2006. gadā dzimušie futbolisti, U-10 jeb 2005. gadā dzimušie futbolisti, U-11 jeb 2004. gadā dzimušie futbolisti un U-12 jeb 2003. gadā dzimušie spēlētāji.

Līdz čempionāta beigām ir palikuši divi mēneši, un šobrīd ir zināmi 54 spēļu rezultāti. Patlaban turnīrā kopā ir gūti 402 vārti.

Rīkotāji uzsver, ka pagaidām ir grūti runāt par izteiktiem favorītiem šajā jaunatnes čempionātā, jo nevienas vecuma grupas ietvaros komandas nav nospēlējušas vairāk par četrām spēlēm. Tuvākajā laikā vislielākā aktivitāte sagaidāma no jaunākās vecuma grupas futbolistu komandām, kuras pārstāv A apakšgrupu, jo šobrīd tur aizvadīta tikai viena spēle.

Čempionāta izskaņā 1.-3. vietas ieguvējas, izņemot jaunākos futbolistus, kuriem sacensībās punkti netiek skaitīti, tiks apbalvotas ar kausiem, bet komandu spēlētāji un treneri - ar medaļām un diplomiem. Savukārt pirmās četras komandas trīs vecākajās vecuma grupās pārstāvēs Rīgu Latvijas finālsacensībās vasaras sezonas beigās.

RFF vēlas īpaši pateikties komandu treneriem, kuri velta ne tikai milzīgas pūles, sagatavojot jaunos futbolistus, bet arī labprātīgi iesaistās dažādu spēļu organizatorisko jautājumu risināšanā.

Plašāka informācija par 2015. gada Rīgas pilsētas jaunatnes čempionātu atrodama turnīra mājaslapā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija