Ceļazīmi uz nākamās sezonas "Optibet" Virslīgas čempionātu sestdien nodrošināja FS "Jelgava" komanda, kas "Optibet" Nākotnes līgā (ONL) kļuvusi savām tiešajām konkurentēm neaizsniedzama.

Ceļazīmi uz virslīgu jelgavnieki garantēja, pateicoties JDFS "Alberts" uzvarai pār Grobiņas SC/LFS komandu ar rezultātu 2:1. Līdz ar to atlikušajās piecās spēlēs Grobiņas futbolisti, kuriem kā vienīgajiem vēl bija tādas iespējas, vairs nevar kopvērtējumā apsteigt Jelgavas komandu. FS "Jelgava" pārsvars pār Grobiņas SC pašlaik ir 15 punktu apmērā, turklāt jelgavniekiem ir pārsvars arī abu komandu savstarpējās spēlēs.

Jelgavas futbols iepriekš virslīgā bija pārstāvēts no 2010. līdz 2020. gadam, kad spēcīgāko sabiedrībā spēlēja FK "Jelgava".

Lai arī jelgavnieki tagad ir garantējuši ceļazīmi uz virslīgas čempionātu, cīņa par ONL čempionu titulu turpinās. Pašlaik kopvērtējumā viņiem ir septiņu punktu pārsvars pār "Valmiera FC-2"/VSS. Kā zināms, dublieru komandas uz iekļūšanu virslīgā nepretendē.

FS "Jelgava" valsts otrajā spēcīgākajā līgā aizvada savu otro sezonu. Pērn komanda ierindojās kopvērtējuma piektajā vietā.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūs tiesības pārcelties uz "Optibet" Virslīgas čempionātu, bet otrās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar Virslīgas devīto labāko komandu. Vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2023. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2022. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2022. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Cīņā par pārspēlēm Grobiņas SC/LFS pašlaik ir sešu punktu pārsvars pār JDFS "Alberts".

Turnīra aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.