Latvijas klubs RFS ceturtdien vakarā "Skonto" aizvadīja savu trešo maču UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā, uzņemot grupas līderi "Basaksehir" no Turcijas. Spēle beidzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Pirmajās divās kārtās RFS nopelnīja vienu punktu, izbraukumā cīnoties neizšķirti 1:1 ar Itālijas "Fiorentina", bet Turcijas klubs svinēja divas uzvaras. Jāpiebilst, ka šoreiz "Basaksehir" laukumā sūtīja praktiski visus labākos, jo nacionālajā čempionātā viņiem nākamā spēle ieplānota tikai pirmdien. Savukārt RFS šoreiz bija jāiztiek bez galvenā trenera Viktora Moroza. Viņa vietā komandas spēli no soliņa vadīja Vladimirs Žavoronkovs.

Dueļa favorīts "Basaksehir" jau pirmajās minūtēs tika pie vienas vārtu gūšanas iespējas, taču drīz vien RFS sajuta spēles pavedienu. Lai gan bumbu kopumā vairāk kontrolēja Turcijas komanda, RFS uzbrukums turēja spriedzē pretinieku aizsardzību. Pirmajā puslaikā viesi izpildīja tikai četrus sitienus uz vārtiem, un vienreiz rīdzinieku vārtsargs Pāvels Šteinbors nodemonstrēja nu jau kārtējo teicamo glābiņu šajā turnīrā.

Pēc pārtraukuma RFS tika pie vislabākās vārtu gūšanas iespējas spēlē - Andrejs Iličs no tuvas distances sita bumbu pa vārtu pārliktni. Pie atlēkušās bumbas tika Kevins Frīzenbihlers, taču viņam sitiens nepadevās.

Pēc tās epizodes spēle uz mirkli kļuva atklātāka, bīstamiem uzbrukumiem veidojoties te pie vieniem, te pie otriem vārtiem. Bet spēles 70. minūtē RFS palika skaitliskā mazākumā, jo otro brīdinājumu spēlē saņēma rīdzinieku komandas kapteinis Tomašs Šimkovičs.

Pēc RFS spēlētāja noraidīšanas no laukuma turki pārņēma bumbas kontroli savā rīcībā, un RFS aizsardzībai bija kļuva arvien grūtāk noturēt savus vārtus neskartus. Pamatlaika izskaņā RFS bija iespēja arī izraut uzvaru, bet "otrā stāva ping-pongs" pretinieku soda laukumā pēc stūra sitiena beidzās ar sitienu vārtsargam rokās.

Taču rezultāts palika nemainīgs, un pēc grupu stadijas pirmā apļa RFS trīs mačos ticis pie diviem punktiem.

Atgādinām, ka grupu stadijas pēdējo mājas spēli RFS aizvadīs šī gada 3. novembrī plkst. 17.30 pret itāļu "Fiorentina". Biļetes iespējams iegādāties šeit.