Latvijas WU-19 meiteņu izlase trešdien Albānijā pirmajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas turnīra spēlē ar 1:3 atzina mājinieču vienaudžu pārākumu. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā kompensācijas laikā guva Evelīna Upšaleviča. Labāka realizācija šoreiz bija albānietēm, kuras efektīgi izmantoja tālsitienu iespējas.

Pašā spēles sākumā laukumā ritēja līdzīga cīņa par iniciatīvu, taču uzbrukuma trešdaļā nedaudz bīstamākas bija mājinieces. Tur Latvijas izlasei lieti noderēja augstāka līmeņa pieredzi guvušās Sofijas Garančas pieredze. Aizsardze vairākkārt apturēja Albānijas uzbrukumus. Mūsu izlases aizsardzība vairākkārt neitralizēja pretinieču centienus, bet ar albāniešu spēcīgajiem tālsitieniem gan mūsu komandai ne vienmēr izdevās tikt galā.

Latvija atbildēja ar vairākām pietiekami bīstamām standartsituāciju izspēlēm, kā arī ar cerīgiem pretuzbrukumiem, bet pretinieču vārtus iekarot izdevās vien kompensācijas laika otrajā minūtē. Sitienu attiecība 11:11. Statistika, kas liecina par pietiekami līdzīgu spēli, kurā pretinieces labāk izmantoja savas iespējas.

Citā pirmās kārtas spēlē trešdien Rumānija ar 8:0 sagrāva Armēnijas jaunietes.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlasei 8. oktobrī sekos mačs pret Armēniju, bet 11. oktobrī pretiniekos būs Rumānija.

Latvijas WU-19 izlase kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā sacenšas B līgā, cīnoties par iespēju otrajā posmā pārcelties uz A līgu. Paaugstinātas uz A līgu tiks tikai apakšgrupu uzvarētājas. Otrā posma A līgā tiks sadalītas ceļazīmes uz finālturnīru, kamēr B līgas komandas cīnīsies par iespēju pārcelties uz A līgu 2023./2024. gada kvalifikācijas ciklā. Eiropas čempionāta finālturnīrs 2023. gada jūlijā notiks Beļģijā.

Uz turnīru Viktors Vicehovskis uzaicinājis 20 spēlētājas no desmit klubiem. Divas no valstsvienības futbolistēm – Alīna Skļemenova un Sofija Garanča – ir ar spēļu pieredzi nacionālajā izlasē.

Kā ziņots, jūlijā Latvijas WU-19 izlase otro reizi pēc kārtas uzvarēja Baltijas kausa izcīņas turnīrā.