Trešdien, 28. septembrī, atklāts jaunais standarta izmēra futbola laukums ar mākslīgo segumu pie Rīgas 75. vidusskolas. Projekts realizēts Rīgas pašvaldības un Latvijas Futbola federācijas (LFF) sadarbībā.

Projekta realizēšanas pirmajā posmā pašvaldība parūpējās par laukuma pamatnes izbūvi, virslīgas čempionāta prasībām atbilstoša apgaismojuma nodrošināšanu, trīs ģērbtuvju un labierīcību izbūvi. Savukārt LFF nodrošināja FIFA kvalitātes standartiem atbilstoša seguma ieklāšanu un sacensībām atbilstošus vārtus.

Teju pabeigts ir arī projekta otrais posms, izbūvējot palīgtelpas un papildu ģērbtuves treniņprocesam un turnīriem, kā arī sarūpējot citu futbola inventāru un laukuma aprīkojumu.

Pašlaik tiek turpināts darbs pie projekta trešā posma īstenošanas, kas paredz skatītāju tribīņu un otrā stāva virs ģērbtuvēm izbūvi.

Vadims Ļašenko, LFF prezidents: "Šis laukums kļūs par svarīgu futbola infrastruktūras punktu galvaspilsētā, jo pēc trešā posma pabeigšanas tas varēs uzņemt ne tikai vietējo turnīru oficiālas spēles, bet arī starptautiskus jaunatnes izlašu turnīrus. Rīga ir kļuvusi par vienu pilnvērtīgu un kvalitatīvu futbola laukumu bagātāka. Tas nebūtu iespējams bez aktīvas pašvaldības iesaistes un sadarbības, par ko esam pateicīgi un gandarīti."

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis: "Aktīva dzīvesveida veicināšana un sportošanas tīkla attīstība ir viena no Rīgas attīstības stratēģijas prioritātēm. Šeit izbūvēts ne tikai LFF standartiem atbilstošs laukums, bet arī plaša spektra multifunkcionālie laukumi, kur varēs sportot Rīgas bērni un jaunieši. Paldies federācijai par sadarbību projekta īstenošanā un par kopīgo darbu, lai mūsu Rīga kļūtu sportiskāka!"

Līdztekus Rīgas 75. vidusskolas standarta izmēra laukuma atklāšanai šonedēļ pabeigts darbs arī pie mazā izmēra laukuma seguma nomaiņas pie Rīgas Klasiskās ģimnāzijas.

FOTO GALERIJA:

VIDEO: