Noslēdzošajā un izšķirošajā UEFA Nāciju līgas spēlē Latvijas nacionālā izlase svētdien izbraukumā sarežģītā mačā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Andoru, nosargājot pirmo vietu savā grupā.

Latvijas izlase tādējādi pirmoreiz neilgajā turnīra vēsturē nopelnījusi iespēju sacensties līmeni augstāk - C līgā.

Latvijas izlases sākumsastāvā šo spēli uzsāka Raimonds Krollis un Elvis Stuglis, kurš aizstāja sestdienas treniņā nelielu savainojumu guvušo Antoniju Černomordiju. Kapteiņa apsējs šajā mačā līdz ar to pienācās Kasparam Dubram, slimības dēļ spēlei nebija pieteikts Rihards Matrevics, bet savainojuma dēļ arī šajā mačā valstsvienības rīcībā nebija Roberta Uldriķa.

Mača ievads izvērtās saraustīts, ar daudzām pauzēm un bez sitieniem pa vārtiem. Salīdzinoši bīstamās pozīcijās nokļuva Kristers Tobers un Andrejs Cigaņiks, tomēr viņu raidījumi tika bloķēti. Mača 19. minūtē bumbu tuvu savam soda laukumam pazaudēja Eduards Emsis, un Latvijas izlasi glāba vien Stugļa un Tobera acīgums vārtu priekšā.

Arī pirmā puslaika turpinājums izvērtās līdzīgi, Andoras futbolistiem uzspiežot sev raksturīgo spēles stilu, kamēr Latvijas komandas centieni uzbrukumā pārsvarā noslēdzās ar neprecīzām tālajām piespēlēm. Pirmo labo iespēju viesi izveidoja 34. minūtē, kad Jānis Ikaunieks no tuvas distances ar galvu sita virsū sāncenšu vārtsargam. Nākamajā uzbrukumā sekoja neprecīzs Kroļļa raidījums, bet dažas minūtes vēlāk lieliskā sitiena pozīcijā nokļuva Vladislavs Gutkovskis, ar galvu raidot bumbu garām mērķim.

Savu Latvijas izlasei izdevās panākt pēc atgriešanās no puslaiku pārtraukuma, kad 50. minūtē sāncenšus burtiski apzaga Krollis, apgādājot ar bumbu Gutkovski, kurš izvirzīja Latvijas izlasi vadībā. Septiņas minūtes vēlāk pēc kļūdu virknes aizsardzībā Latvijas izlasi glāba Pāvels Šteinbors. Uz šo epizodi ar bīstamu, taču neprecīzu sitienu atbildēja Raivis Andris Jurkovskis.

Latvijas izlase cīņas turpinājumā vairākos nogriežņos radīja spriedzi pie sāncenšu vārtiem. Pēc stūra sitieniem mērķi nesasniedza Dubras un Kroļļa raidītās bumbas, tomēr arī otrā laukuma galā mājinieki ik pa laikam parūpējās par bīstamām situācijām. Sava komanda pēc spēcīga tālsitiena atkal bija jāglābj Šteinboram.

Mača 82. minūtē spēle savainojuma dēļ bija jāpamet Eduardam Emsim, kura vietā laukumā devās Igors Tarasos, bet dažas minūtes vēlāk Dāvis Ikaunieks nomainīja Andreju Cigaņiku. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām laukuma saimnieki panāca neizšķirtu, izmantojot rupju Šteinbora kļūdu spēlē ar bumbu.

Atlikušajā laikā draudi Latvijas izlasei tik svarīgajam punktam vairs neradās.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē jūnijā Rīgā mājinieki bija pārāki ar 3:0.

Sešās turnīra spēlēs Latvijas izlase izcīnīja četras uzvaras un kopvērtējuma augšgalā apsteidza vienādu punktu skaitu izcīnījušo Moldovu.

Nākamās spēles valstsvienībai paredzētas novembrī, kad risināsies Baltijas kausa izcīņas turnīrs. Savukārt 9. oktobrī notiks 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra apakšgrupu izloze.