Latvijas U-19 jauniešu izlase sestdien Rumānijā otrajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīra spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar savas apakšgrupas potenciāli galveno favorīti Austriju.

Abās turnīra spēlēs sausā ir nostāvējis Latvijas izlases vārtsargs Ņikita Parfjonovs, ļaujot Latvijas komandai turpināt pretendēt uz vietu Elites kārtā. Šajā mačā Austrijas futbolisti izcēlās ar ievērojami lielāku sitienu skaitu vārtu virzienā.

Jakubs Dovalils mūsu komandas sākumsastāvā veica divas izmaiņas, Kristera Volkova un Dario Šita vietā laukumā sūtot Kristapu Kārli Krieviņu un Ņikitu Pašņevu. Pēc turnīra pirmajā spēlē iegūtā savainojuma Šits komandai sacensībās vairs nevarēs palīdzēt.

Pirms tam trešdien turnīra pirmajā kārtā Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 0:0 arī ar Rumāniju, savukārt Austrija ar 2:0 uzvarēja Lietuvu. Noslēdzošo spēli pret lietuviešiem Latvijas valstsvienība aizvadīs otrdien.

Kvalifikācijas kārtu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kā arī labākā no trešās pozīcijas ieguvējām (ņemot vērā rezultātus pret savas grupas pirmo divu vietu ieguvējām). Šīs komandas nopelnīs vietu Elites kārtā, kas risināsies nākamā gada pavasarī, bet finālturnīrs ar astoņu komandu piedalīšanos jūlijā paredzēts Maltā.

Kā ziņots, jūnijā U-19 valstsvienība uzņēma Baltijas kausa izcīņas turnīru, tradicionālajās sacensībās uzvarot trešo reizi pēc kārtas. Šoreiz valstsvienībā Jakubs Dovalils pulcējis 12 pašmāju klubu pārstāvjus, kā arī trīs spēlētājus no klubiem Itālijā.