Latvijas nacionālā izlase ceturtdien pilnā "Skonto" stadionā 6712 līdzjutēju priekšā priekšpēdējā UEFA Nāciju līgas spēlē par spīti centieniem atspēlēties un izveidotajām vārtu gūšanas iespējām ar rezultātu 1:2 (0:2) piekāpās Moldovai. Mūsu komanda tādējādi pārtraukusi astoņu nezaudētu spēļu sēriju, taču pirms noslēdzošās kārtas saglabā pirmo vietu savā apakšgrupā.

Latvijas izlasei šajā mačā nepalīdzēja savainotais Roberts Uldriķis un diskvalificētais Artūrs Zjuzins.

Spēles ievadā tuvāk sāncenšu vārtiem tika Moldovas futbolisti, divreiz ar neprecīziem sitieniem raidot bumbu Pāvela Šteinbora virzienā. Labāko izdevību gan izveidoja Latvijas izlase, kad 11. minūtē pēc Roberta Savaļnieka centrējuma pret pārliktni bumbu ar galvu trieca Kristers Tobers. Laukuma saimniekiem izdevās vairāki nogriežņi ar bīstamu saspēli un uzbrukumiem.

Mača 26. minūtē vadībā izvirzījās Moldovas izlase, kad neviena netraucēts pēc centrējuma ar galvu precīzi sita Jans Revenko. Neilgi pēc tam bīstami no soda sitiena vārtus apdraudēja Savaļnieks, bet turpinājumā laukuma saimnieki noorganizēja vēl vairākus daudzsološus uzbrukumus, kuros gan raidījumi vārtu virzienā izpalika.

Puslaika beigās pēc vēl vienas pašu kļūdas Latvijas izlase nebija tālu no otro vārtu zaudējuma, bet otrā laukuma galā spēcīgs Vladislava Gutkovska sitiens tika nobloķēts. Vienā epizodē savu komandu bija jāglābj arī Šteinboram, un puslaika pēdējā minūtē glābējs nebija arī viņš, kad pēc kārtējās uzvarētās gaisa divcīņas bumbu vārtu tīklā raidīja Jons Nikolesku. Puslaika kompensācijas laikā lieliska iespēja izcelties bija Kasparam Dubram, taču bumba lido vārtiem pāri.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka apņēmīgi un noorganizēja vairākus bīstamus uzbrukumus, kā arī reizi ļāva sāncenšiem apdraudēt savus vārtus no labas pozīcijas. Mača 55. minūtē vienus vārtus atguva Jānis Ikaunieks, izmantojot teicamu saspēli soda laukumā un Eduarda Emša acīgu piespēli. Uzreiz pēc tam laukumā devās Raimonds Krollis, nomainot Alvi Jaunzemu.

Latvijas valstsvienība bija pārņēmusi spēles kontroli savās rokās un laukumā darbojās agresīvi, radot regulārus draudus moldāvu soda laukumam. Lai arī sitieni pa vārtiem sekoja reti, laukuma saimnieki parūpējās par nemainīgu spriedzi laukumā un bīstamiem centrējumiem.

Mača 82. minūtē laukumā Andreja Cigaņika vietā devās Dāvis Ikaunieks, bet pēdējās minūtēs cīņā devās arī Elvis Stuglis. Pēc soda sitiena un stūra sitiena izspēles Latvijas izlasei bija divas lieliskas iespējas panākt neizšķirtu, tomēr pretinieku komandu glāba veiksme un vārtsargs.

Kompensācijas laikā spiediens uz Moldovas izlases vārtiem bija milzīgs. Bīstamu soda sitienu izpildīja Savaļnieks, un arī šoreiz vietā bija sāncenšu vārtsargs.

Latvijas izlase nepārspēta bija astoņās spēlēs pēc kārtas, kas bija atkārtoti garākā šāda veida sērija valstsvienības vēsturē. Identiska sērija izlasei padevās tikai 1938. gadā.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē Latvijas izlase izbraukumā svinēja panākumu ar 4:2.

Pēc piecām kārtām Latvijas izlase ar 12 punktiem atrodas savas apakšgrupas pirmajā vietā, bet tuvākajai sekotājai Moldovai ir desmit punkti.

Noslēdzošo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien Andorā.

Šī ir trešā UEFA Nāciju līgas sezona. Latvijas izlases pārstāvētās D līgas apakšgrupas labākā komanda iegūs tiesības 2024./2025. gada UEFA Nāciju līgas ciklā sacensties C līgā, kā arī, iespējams, būs starp papildu pretendentēm uz vietu 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.