Ceturtdien Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins viesojās Rīgas domē, kur Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis parakstīja nodomu protokolu par nacionāla mēroga futbola stadiona būvniecību galvaspilsētā.

Kā tikšanās laikā informēja M. Staķis, pašlaik Rīgā aktuālas ir trīs iespējamās lokācijas stadiona būvniecībai – divas potenciālās vietas Lucavsalā, kā arī teritorija Uzvaras parkā. Tālākos lēmumus pieņems Rīgas domes deputāti, bet reāla stadiona būvniecība varētu sākties tuvāko gadu laikā.

Kā norāda V. Ļašenko, ar UEFA un FIFA līdzdarbošanos LFF no saviem starptautiskajiem partneriem šāda mēroga projekta īstenošanai var piesaistīt vērā ņemamus līdzekļus, atvieglojot citu sadarbības partneru iesaistīšanos stadiona būvniecībā. Precīzāki ieguldījumu apmēri būs zināmi pēc konkrētas vietas uzzināšanas un plānojuma veikšanas.

Rīgas dome un LFF sadarbosies, lai federācija pašvaldības teritorijā varētu uzbūvēt stadionu, kurā aizvadīt augstākā līmeņa futbola spēles, citus sporta notikumus, kā arī dotu iespēju organizēt liela mēroga kultūras pasākumus, vairojot tūrisma, izklaides un sporta izaugsmes potenciālu valstī un galvaspilsētā.

Kā ziņots, Aleksanders Čeferins Latviju divu dienu vizītē apmeklē, lai apspriestu LFF un vietējo varasiestāžu sadarbību futbola stadiona būvniecībā Rīgā, kā arī lai iepazītos ar citiem Latvijas futbola attīstības jautājumiem.

Ceturtdien A. Čeferins apmeklēja arī Latvijā lielāko privāto sporta kompleksu "LNK Sporta parks" un aplūkoja potenciālās jaunā stadiona būvniecības vietas. "LNK Sporta parkā" augsto viesi sagaidīja Artjoms Milovs un Māris Verpakovskis, izrādot kompleksa teritoriju un iepazīstinot ar kluba plāniem.