Trešdien divu dienu vizītē Latvijā ieradās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins. Vizītes pirmajā dienā A. Čeferins viesojās Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās, kur viņam kopā ar LFF prezidentu Vadimu Ļašenko bija vairākas tikšanās, tai skaitā ar Latvijas izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci, VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes locekli Daniēlu Nātriņu, kā arī ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Gunāru Ansiņu.

Tikšanās laikā A. Muižniece pateicās LFF un UEFA par būtisko ieguldījumu Latvijas sporta un futbola attīstībā, sakot, ka futbols patiesi ir masveidīgākais sporta veids Latvijā un piekrita UEFA prezidenta teiktajam, ka Latvijai ir nepieciešams savs futbola stadions. A. Muižniece uzsvēra, ka šobrīd jau ir uzsāktas attiecīgas diskusijas.

Tikšanās laikā LFF un D. Nātriņš noslēdza vienošanos par piepūšamās futbola halles būvniecību "Daugavas" stadiona teritorijā, kas būs jau trešais īstenotais šāda veida projekts ar LFF atbalstu. Būvniecība paredzēta nākamgad.

Tikmēr tikšanās laikā ar G. Ansiņu, kurā piedalījās arī Liepājas futbola tradīcijām tuvais Māris Verpakovskis, tika prezentēta Liepājas ikdienas sporta un kultūras dzīve, kā arī esošā situācija ar Liepājas futbola infrastruktūru un futbola attīstību nākotnē. G. Ansiņš kā vienu no īpašākajiem projektiem futbolā izcēla ikgadējo Dobrecova kausu, kas ir Liepājas futbola lepnums un viens no lielākajiem bērnu futbola turnīriem Baltijas līmenī. UEFA par to izrādīja interesi un rekomendēja veidot plānu, kā šo turnīru varētu stiprināt ar UEFA atbalstu ne tikai finansiālā līmenī, bet arī no starptautiskās atpazīstamības puses.

Liepājas mērs pateicās LFF un UEFA par piepūšamās halles projekta realizēšanu pilsētā, sakot, ka tas ir būtisks objekts, lai ziemas periodā noturētu bērnus futbolā. Ņemot vērā, ka Liepājā ziemas ir vējainas, bērni ziemas periodā nereti izvēlas citus sporta veidus, kā rezultātā pavasarī daļa futbolā vairs neatgriežas. Nākotnē Liepāja vēlētos domāt arī par "Daugavas" stadiona renovāciju, kurā UEFA puse pauž gatavību iesaistīties ar nosacījumu, ka projektā tiek iesaistīta arī valsts.

UEFA prezidenta vizīte Latvijā turpināsies ceturtdien, kad cita starpā A. Čeferins un V. Ļašenko tiksies ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi, kā arī apmeklēs Latvijas nacionālās izlases spēli pret Moldovu. Tikšanās laikā ar M. Staķi tiks parakstīts nodomu protokols par nacionāla mēroga futbola stadiona būvniecību galvaspilsētā.

Kā ziņots, Aleksanders Čeferins Latviju apmeklē, lai apspriestu LFF un vietējo varasiestāžu sadarbību futbola stadiona būvniecībā Rīgā, kā arī lai iepazītos ar citiem Latvijas futbola attīstības jautājumiem.