Piektdien, 16. septembrī, Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs preses konferencē atbildēja uz mediju jautājumiem pirms septembra nometnes un UEFA Nāciju līgas mačiem. Atgādinām, ka 22. septembrī Latvija "Skonto" stadionā uzņems Moldovu, bet 25. septembrī mūsu komandu gaida izbraukuma spēle Andorā.

"Latvijas futbolam ļoti vajadzīgs moderns stadions. "Skonto" stadionā šobrīd spēlē trīs četras komandas. Gatavojoties spēlei ar Moldovu, mēs pat nezinām, vai mums pirmsspēles treniņā būs pieejams viss laukums. Daži izlases spēlētāji šajā stadionā gadu un ilgāk nav spēlējuši. Futbolā sīkumu nav, un šobrīd, klejojot no viena stadiona uz otru, vēlamo rezultātu sasniegt nekļūst vieglāk. Un tādas spēles, kāda vakar bija starp RFS un "Hearts" komandām, apliecina, ka tas ir vajadzīgs ne tikai divdesmit cilvēkiem," mūsu komandas galvenais treneris aktualizēja mūsdienīga stadiona nepieciešamību. "Mūsu līdzjutēji, fani un futbola ģimene ar nepacietību gaida jaunas mājas, kas ir būtisks priekšnosacījums arī rezultātu izaugsmei."

Pirmais mediju jautājums bija par to, vai Roberta Ozola neiekļaušana izlases sastāvā šobrīd bija sportisku apsvērumu dēļ. "Skaidrs, ka pēdējā spēle Valmierā un tās notikumi ietekmēja mūsu izvēli vārtsargu līnijā. Gribu pateikt, ka viņa rīcība ir nosodāma un pretrunā ar mūsu izlases vērtībām. Runājot ar pašu Robertu, redzu, ka viņš patiesi pārdzīvo par šo situāciju. Viņš saprot savas rīcības nepieņemamību. Domāju, viņš jau ir izdarījis nepieciešamos secinājumus. Tai pat laikā gribu no savas puses pateikt, ka dziļi cienu to, ko Roberts iepriekš izdarījis izlasē. Izdarot pareizos secinājumus, esmu pārliecināts, ka viņam vēl ir visas iespējas karjerā gan klubā, gan izlasē."

"Pēdējās treniņnometnēs un jūnija četrās spēlēs, domāju, Pāvels [Šteinbors] ir nodemonstrējis, ka viņš ir mūsu pirmais numurs šobrīd," treneris komentēja vārtsargu līnijas hierarhiju pirms šīs nometnes sākuma.

"Krišs Kārkliņš ilgu laiku ir regulārs izlases dalībnieks. Iepriekšējā nometnē viņa nebija, jo viņš nebija labā sportiskā formā. Šobrīd situācija ir uzlabojusies, un mēs ar prieku sagaidām viņu izlasē. Maksims Toņiševs izsaukts pirmo reizi. Viņam sekojām līdzi ilgāk. Šoreiz izlasē nav divu malējo pussargu, kuri iepriekš tika aicināti: Vladimirs Kamešs un Renārs Varslavāns. Pamata doma ir tāda, ka Maksimu varam izmantot flangā," izteicās Kazakevičs, komentējot arī citus ārpus izsaukto loka palikušos spēlētājus un vairāku futbolistu pašreizējo formu, kā arī sniegumu klubos.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS:

FOTO GALERIJA: