Ceturtdienas vakarā Latvijas klubs RFS aizvadīja UEFA Eiropas Konferences līgas grupu stadijas otrās kārtas maču. Skonto stadionā viesojoties skotu klubam "Hearts", RFS piekāpās ar 0:2

Grupu stadijas pirmajā kārtā RFS viesos izcīnīja punktu pret "Fiorentina" (1:1), bet "Hearts" kapitulēja turku "Basaksehir" priekšā (0:4). Salīdzinājumā ar spēli Itālijā šoreiz Viktors Morozs RFS sākumsastāvā veica vienu izmaiņu, Vladislava Sorokina vietā spēlējot Jovanam Vlalukinam.

Jau spēles ievadā RFS apliecināja, ka pret Skotijas klubu nav gatava pieņemt otrā numura lomu. Emersons norībināja vārtu stabu, Rīgas komanda aktīvi spēlēja presingā un tika pie vairākiem bīstamiem centrējumiem. Arī "Hearts" komandai bija bīstami uzbrukumi, taču kopumā tā bija divu spēkos līdzvērtīgu komandu spēkošanās.

Pirmā puslaika izskaņā spēle kļuva atklātāka, bīstamām epizodēm briestot abos laukuma galos. Šādās uzbrukumu "šūpolēs" pirmo laimīgo lozi izvilka viesu komanda. Pretuzbrukumā skoti izpildīja centrējumu, un bumba trāpīja Elvim Stuglim pa roku - 11 metru soda sitiens. Lourencss Šenklands bumbu spēcīgi trieca vārtu "devītniekā" tā, ka neviens vārtsargs pasaulē neglābtu – 0:1 cīņas 43. minūtē.

Drīz vien RFS aktivizējās, un tas noveda pie divām ļoti bīstamām epizodēm pēc brīvsitieniem. Pēdējā no tām Žiga Lipuščeks varēja panākt izlīdzinājuma, taču RFS leģionāra sitienu neticamā veidā atvairīja Skotijas izlases pamatvārtsargs Kreigs Gordons.

Otrajā puslaikā "Hearts" nekautrējās spēlēt uz pretuzbrukumiem, akcentu liekot uz drošu aizsardzību un rezultāta noturēšanu. Pēdējās desmit minūtēs RFS piederēja jau nospiedošs teritoriālais pārsvars, uz pretinieku soda laukumu dodoties arī centra aizsargiem Elvim Stuglim un Žigam Lipuščekam. Latvijas klubam ejot uz visu "banku", vienā pretuzbrukumā "Hearts" panāca arī 0:2.

Spēles laikā divus brīdinājumus no tiesneša saņēma rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs, kurš spēles galotni vairs nevēroja no savām pozīcijām.