Otrdien notikušajā izlozē noskaidroti pusfināla pāri Latvijas kausa izcīņā sievietēm. Mači paredzēti 24.-25. septembrī.

Izloze lēmusi, ka FS "Metta" komanda cīņā par vietu finālā tiksies ar trofejas īpašniecēm SFK "Rīga", bet FK "Olaine" uzņems Liepājas Futbola skolas vienību.

Liepājas Futbola skola, kas nodrošinājusi čempionu titulu Sieviešu futbola 1. līgā, iepriekš ceturtdaļfinālā ar 3:0 uzvarēja citu 1. līgas komandu FS "Jelgava", kamēr vienīgajā Sieviešu futbola līgas pārstāvju duelī ceturtdaļfināla kārtā SFK "Rīga", kas ir tuvu Latvijas augstākās līgas čempionu titula garantēšanai, ar tādu pašu rezultātu apspēlēja FK "Auda" futbolistes.

Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros Sieviešu futbola līgas komandas pārliecinoši apspēlēja 1. līgas pārstāves – FK "Olaine" ar 5:1 pārspēja BFC "Daugavpils", bet FS "Metta" ar 7:0 apspēlēja Rēzeknes BJSS.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs izpleties, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Visās iepriekšējās sezonās turnīrā uzvarēja Rīgas Futbola skola, bet 2021. gada sacensībās pie titula tika šīs komandas mantiniece SFK "Rīga".

Piecas reizes Latvijas kausa finālā spēlējušas liepājnieces, bet pa reizei tas izdevies FK "Dinamo Rīga" un Rēzeknes BJSS.

Informācija par šīs sezonas turnīra fināla norises vietu un laiku sekos atsevišķi.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.