Šīgada trešais un noslēdzošais ģimeņu futbola festivāls "FootFamFest" risināsies 25. septembrī Jelgavā, FK "Jelgava" sporta bāzē. Pieteikšanās dalībai festivālā iespējama līdz 22. septembrim.

Jelgavas posmā aicinātas piedalīties komandas 3-5 cilvēku sastāvā, kurās jābūt 1-2 pieaugušajiem (vecumā no 18 līdz 65) un vismaz vienam bērnam vai pusaudzim (vecumā no 5 līdz 17). Komandu dalībnieki turnīrā aizvada spēles savās vecuma grupās. Katra ģimenes locekļa iegūtie punkti tiek skaitīti kopā, noskaidrojot kopējos festivāla rezultātus. Dalība festivāla ir bez maksas.

Festivāla dalībnieki tiks pie dažādiem pārsteigumiem un īpašām balvām no festivāla atbalstītājiem. Pēc festivāla dalībniekiem nodrošināta iespēja pulcēties "Melno cepurīšu balerijā", lai tiešraidē vērotu Latvijas nacionālās izlases spēli UEFA Nāciju līgā pret Andoru.

Pieteikšanās, plašāka informācija un nolikums - footfamfest.lff.lv.

Pirmoreiz šāda koncepta turnīrs Latvijā notika 2019. gadā, taču pandēmijas dēļ nākamais posms bija jāgaida trīs gadus. Festivāls atgriezās ar posmu Siguldā jūlija vidū, pulcējot 43 ģimenes un kopskaitā 176 dalībniekus, savukārt augusta beigās Dobeles posmā piedalījās 39 ģimenes un 141 futbola entuziasts.

"FootFamFest" pasākumu mērķis ir radīt apstākļus, kuros pieaugušie rāda bērniem piemēru veselīgai un aktīvai laika pavadīšanai, kā arī sniegt bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem iespēju savā starpā socializēties, apvienojot futbolu un tūrismu.