Latvijas Futbola federācijas (LFF) Izglītības nodaļa šogad īsteno UEFA Goalkeepers A kursa programmas apmācības, kas ir iespējami augstākā treneru izglītības kvalifikācija specifiskajā vārtsargu treneru arodā. Septiņi pašmāju un ārzemju futbola speciālisti apgūst zināšanas un prasmes, turpinot izglītoties pēc pasaulē labākajiem standartiem.

Konkrētā kursu programma šogad sākās 11. jūlijā, un programmas noslēgums paredzēts 2023. gada 7. decembrī. Šajā programmā vārtsargu trenera aroda specifiku padziļināti apgūst Kristers Putniņš (JDFS "Alberts"), Kristaps Dzelme (RFS), Deniss Romanovs ("Riga FC"), Toms Vīksna (Liepājas FS), kā arī Mindaugs Maļinausks, Mants Tamuļonis un Entonijs Makmalens.

Uz kursa trešo sesiju septembra sākumā ieradās arī pieredzējuši vieslektori: Adrians Takers (Adrian Tucker), kurš ir Anglijas Futbola asociācijas vārtsargu treneru instruktors, un igaunis Marts Poms, UEFA vārtsargu treneru apmācības eksperts.

Šīs sesijas ietvaros treneriem vajadzēja prezentēt treniņa plānus, balstītus uz savas komandas spēles analīzes rezultātiem, un pēc tam jāvada praktiskā nodarbība, kurā bija jāizmanto uz realitāti balstītu apmācīšanas principu. Arī nākotnē ir plānots piesaistīt papildus arzemju ekspertus, lai papildinātu kursa saturu ar dažādiem augsta līmeņa speciālistu viedokļiem.

VIDEO: