UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīra pirmajā spēlē Latvijas komanda RFS ceturtdienas vakarā aizvadīja izbraukuma dueli Itālijā pret pazīstamo "Fiorentina" komandu. Rīdzinieki savā eirokausu grupu stadijas debijā izcīnīja neizšķirtu 1:1. Pēc nedēļas RFS aizvadīs turnīra pirmo mājas spēli, Skonto stadionā Rīgā uzņemot skotu klubu "Hearts".

Klubam vēsturiskajā mačā rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs deva priekšroku spēlēšanai ar centra aizsargu trio, ierastajam pārim Žigam Lipuščekam un Vitālijam Jagodinskim pievienojoties arī Elvim Stuglim. Visādi citādi RFS sākumsastāvs bija bez lieliem pārsteigumiem.

Rīdzinieku blīvā aizsardzība "Fiorentina" komandai bija pietiekami sarežģīts izaicinājums. Uzlauzt viesu aizsardzību itāļi centās ar daudzskaitlīgiem centrējumiem. Lai gan bīstamas epizodes pie RFS vārtiem bija ik pa laikam, Latvijas kluba vārtsargam Pāvelam Šteinboram tā pa īstam savu meistarību nācās rādīt tikai pēc spēlētām 30 minūtēm. Līdz tam brīdim RFS jau bija vairākkārt apliecinājusi savu gatavību iedzelt kādā no pretuzbrukumiem. Visdaudzsološākais bija Emersona izrāviens pret "Fiorentina" vārtiem cīņas 5. minūtē. AP 30. minūti Šteinbors divreiz izvilka bumbu no saviem vārtiem un cīņas turpinājumā vēl vairākkārt teica Itālijas kluba uzbrucējiem "nē!".

Pirmā puslaika izskaņā RFS uzbrucējs Andrejs Iličs tika pie viens pret vienu randiņu ar "Fiorentina" vārtsargu Pierluidži Gallini, bet pēc garā skrējiena duelī pārāks bija mājinieks.

Pēc spēles atsākšanās otrajā puslaikā mačs ritēja pēc līdzīga scenārija - RFS pacietīgi gaidīja savas iespējas, "Fiorentina" centās gūt laimi ar centrējumiem. Spēles 56. minūtē itāļu plāns nostrādāja. "Fiorentina" kapteinis Kristiano Biragi izpildīja centrējumu, un acīgākais RFS soda laukumā bija mājinieku pussargs Antonins Barāks. Šoreiz arī Šteinbors nebija glābējs.

Pēc nonākšanas iedzinējos RFS prata pārkārtot savu spēles plānu, aktīvāk devās presingā, kad situācija to ļāva, un drosmīgāk devās uzbrukumā. Uz maiņu laukumā nākušais Kevins Frīzenbihlers deva jaunu enerģijas dzirksti RFS uzbrukumā, un 74. minūtē vienā no tādiem viņš atdeva lielisku piespēli pa skrējienam Iličam, kurš šoreiz pārspēja Gallini un guva RFS pirmos vārtus eirokausu grupu stadijā - 1:1.

Atlikušajā spēles laikā rezultāts vairs nemainījās, un RFS tika pie sev vēsturiskā pirmā punkta eirokausu grupu stadijā. Atgādinām, ka RFS spēlē vienā grupā ar "Fiorentine", "Hearts" un "Basaksehir".

Foto - uefa.com