Aizvadītajā sestdienā, 3. septembrī, RTU stadionā svinīgā un sportiskā atmosfērā notika sezonas noslēguma ceremonija Rīgas pilsētas 2022. gada jaunatnes meistarsacīkstēm futbolā, kurā tika sveikti U-10, U-11 un U-12 A grupu godalgoto vietu ieguvēji.

Pasākuma sākumdaļā tika suminātas U-12 A grupas godalgoto vietu īpašnieces. Kā vēstīts, šajā vecuma kategorijā ar perfektu bilanci – septiņas uzvaras tikpat mačos – astoņu dalībnieču konkurencē triumfēja RFSA futbola jaunā maiņa, par astoņiem punktiem turnīra tabulā apsteidzot tuvāko sekotāju FS "Metta", bet jau par desmit – bronzas medaļnieci Babītes SK.

Pēc vecākās dalībnieku kategorijas laureātu sveikšanas tika aizvadītas īsas paraugspēles ar jaunatnes čempionāta spēcīgāko komandu piedalīšanos, savukārt uzreiz pēc tam apbalvotas tika spēcīgākās U-10 un U-11 A grupu vienības. Jaunāko futbolistu kategorijas ietvaros nepārspēta palika "RFS Balti", kas līdzīgi kā iepriekš minētā RFSA kaldināja panākumus visos septiņos dueļos, aiz sevis kopvērtējumā atstājot RFS/"Nikars Academy" un FS "Metta". Tikmēr U-11 konkurencē starp 12 dalībniecēm labākā izrādījās JDFS "Alberts", nākamās godalgotās vietas izcīnot attiecīgi "RFS 2012" un FS "Metta".

Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā laureātus ar kausiem, medaļām un RFF partneru sarūpētajām piemiņas balvām sveica RFF prezidents Eduards Borisevičs, valdes loceklis Imants Bleidelis un izpilddirektors Ādolfs Supe.

"Šajā aptuveni piecu mēnešu periodā, aizvadot ap 300 saspringtu un aizraujošu maču, esam noskaidrojuši mūsu galvaspilsētas labākās komandas. Vēlos apsveikt visus laureātus un vienlaikus pateikties turnīra dalībniekiem – jaunajiem futbolistiem, treneriem, vecākiem, līdzjutējiem, kā arī turnīra partneriem un atbalstītājiem. Par spīti sarežģītajiem apstākļiem, kādos esam pavadījuši pēdējos gadus, jaunatnes futbols Rīgā neapstājas, un mums priekšā vēl daudz izaicinājumu, kurus varam paveikt tikai visi kopā. Esmu pārliecināts, ka mums tas izdosies," uzsvēra RFF izpilddirektors Ādolfs Supe.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija