Otrdien, 6. septembrī, Latvijas sieviešu futbola izlase aizvadīja savu pēdējo maču šajā FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā, uzņemot pie sevis Ziemeļīrijas valstsvienību. Pret šovasar Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējušo komandu Romāna Kvačova vadītajai komandai izdevās aizvadīt labu maču, parādot saturīgu sniegumu, taču galu galā piekāpšanās ar 1:3. Zīmīgi, ka spēlē nevieni vārti protokolā nav Ziemeļīrijas spēlētāju rēķinā.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli Ziemeļmaķedoniju, šoreiz sākumsastāvā bija divas spēlētāju izmaiņas – Renātes Fedotovas un Viktorijas Zaičikovas vietā spēli sāka Katrīna Daņilova un Taisija Smirnova, kurai tā bija debija valstsvienības kreklā. Tāpat bija vairākas pozīciju maiņas. Sandra Voitāne atgriezās aizsardzības līnijā, Karlīnai Miksonei tiekot vidējā līnijā.

Arī tas palīdzēja Latvijai uzbrukumu veidošanā un bumbas pieturēšanā. Miksones atbrīvošanās no pretspēlētāju spiediena un tālās piespēles regulāri turēja spriedzē ziemeļīriešu aizsardzību. Mājinieces Slokas stadionā arī pietiekami bieži tika pie iespējām izpildīt standartsituācijas. Pēc vienas no tādām pirmā puslaika vidū Latvija izvirzījās vadībā. Pēc Sandras Voitānes izpildīta stūra sitiena pretinieču soda laukumā acīgākā bija Anastasija Ročāne, un pieredzējusī aizsardze radušos izdevību izmantoja, ar galvu raidot bumbu vārtos – Latvija negaidīti izvirzījās vadībā ar 1:0.

Aizsardzībā mūsu dāmas spēlēja cieši, aktīvi un neļāva ziemeļīrietēm veidot bīstamus pozicionālos uzbrukumus. Taču cīņas 36. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Visu ciklu lieliski aizvadošā Latvijas izlases vārtsardze Enija Anna Vaivode burzmā nejauši raidīja bumbu savos vārtos. Puslaiku pārtraukumā gan mūsu izlase varēja doties vēl labākā noskaņojumā, jo Miksone ar labu piespēli izvirzīja Olgu Ševcovu izgājienā viens pret vienu, taču mūsu uzbrucējas sitienu neitralizēja viesu vārtsardze Žaklīne Bērnsa. Tomēr arī 1:1 puslaiku pārtraukumā mūsu komandai bija pozitīvs rezultāts.

Otrajā puslaikā gan iniciatīva vairāk piederēja viesu komandai, Latvijai ik pa laikam aizskrienot draudīgos pretuzbrukumos. Ar vairumu Ziemeļīrijas uzbrukumu mūsu komanda tika galā, bet 89. minūtē Latvija vēlreiz zaudēja vārtus līdzīgā manierē - pēc stūra sitiena pretinieces ierobežoja Vaivodes kustību, un no Artas Luīzes Lubiņas bumba neveiksmīgi un nodevīgi ielēca Latvijas vārtos.

Latvija gan nenokāra degunus un cīnījās līdz galam. Vēl kompensācijas laikā pēc Viktorijas Zaičikova meistarīgā sitiena bumbu no vārtu "devītnieka" izvilka Ziemeļīrijas vārtsardze Bērnsa. Pēdējās sekundēs viesu komanda panāca arī 1:3.

Ar vienu uzvaru desmit mačos Latvija grupā ierindojās 6. vietā.