Latvijas Futbola federācija (LFF) turpina jaunietēm piedāvāt plašu atzinību ieguvušo Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) un Volta Disneja studijas kopīgo programmu "Playmakers", kas ar bērnu vidū iemīļotu multiplikācijas filmu varoņu palīdzību vairo meiteņu izpratni par regulāru fizisku aktivitāšu un futbola pievilcību. Treniņi un pasākumi programmas ietvaros primāri paredzēti meitenēm vecumā no pieciem līdz astoņiem gadiem sadarbībā ar vietējiem klubiem un organizācijām.

Pēc tam, kad programmas pavasara nodarbībās piedalījās vairāk nekā 800 attiecīgā vecuma meitenes no visas Latvijas, ir sākusies pieteikšanās programmas rudens posma nodarbībām. Bezmaksas treniņu punkti pieejami vairāk nekā 30 vietās visā Latvijā.

Izvēlēties sev piemērotāko treniņu lokācijas vietu, pieteikties un uzzināt vairāk par programmu iespējams ŠEIT.

Programmas pamatā ir akadēmiski pētījumi par stāstu un pasaku pozitīvo ietekmi uz bērnu vēlmi iesaistīties fiziskās aktivitātēs. Atšķirībā no tradicionālajām futbola treniņu programmām "Playmakers" treniņu sesijas seko stāstiem no plaši mīlētām Disneja studijas multiplikācijas filmām. Ja pavasara posmā treniņi tika veidoti ap "Frozen II" varoņiem, tad rudens nodarbībās to epicentrā būs "Incredibles 2" stāsts un filmas varoņi.

"Playmakers" pirmajās nodarbībās uzsvars tiek likts uz pārliecības radīšanu meiteņu kustībās, iedrošinot uz iztēles un izdomas izmantošanu, kā arī komunikāciju ar vienaudzēm. Vēlākās nodarbības meitenes tiek iepazīstinātas ar futbola pamatelementiem.

Latvijas sieviešu futbola stratēģijā, kas balstīta uz četriem attīstības pīlāriem, liels uzsvars ir likts uz futbola pieejamību, nodrošinot, lai katrai meitenei neatkarīgi no vecuma un iepriekšējās pieredzes būtu iespēja nodarboties ar futbolu. Tāpat tajā ir liela sasaiste ar futbola tēla attīstību Latvijā, lai futbols kļūtu par visvairāk pamanāmo sieviešu sporta veidu valstī. "Playmakers" programma lieliski sasaucas ar LFF izvirzītajiem mērķiem un ieplānotajiem soļiem futbola pieejamības un popularitātes veicināšanā meiteņu vidū.