Ceturtdien, 1. septembrī, divās spēlēs Rīgā tika noskaidroti "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas finālisti. Abos dueļos spēkiem mērojās virslīgas un ONL klubu pārstāvji, pie vietas finālā tiekot valsts augstākās līgas klubiem RFS un FK "Auda". Jāizceļ, ka FK "Auda" klubam šis būs pirmais Latvijs kausa fināls vēsturē.

Vispirms RFS komanda uzņēma Grobiņas SC/LFS futbolistus, tiekot pie pārliecinoša panākuma ar rezultātu 5:0 (1:0). Pirmajā puslaikā laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Deniss Rakels, bet otrajā puslaikā jau izpaudās RFS komandas pārsvars, trīs vārtus gūstot brazīlietim Bilam un reizi izceļoties Vladislavam Fjodorovam.

Otrajā pusfināla mačā FK "Auda komanda mērojās spēkiem ar FS "Jelgava", aizraujošā spēlē triumfējot ar 6:1 (4:1). Četri vārti tika gūti jau pirmo 12 minūšu laikā - uz Abubakara Karamoko un Rafaela duš Santuša precīzajiem sitieniem ar vārtiem atbildēja Vladislavs Žihs, iekams Georgijs Minčevs atjaunoja divu vārtu handikapu mājiniekiem. Puslaika vidū  ceturtos vārtus guva Vjačeslavs Isajevs, bet pašās pirmā puslaika beigās pārsvaru vēl vairāk nostiprināja Ivo Minkevičs. Otrajā puslaikā savus otros vārtus guva Minčevs.

Grobiņas SC/LFS un FS "Jelgava" Latvijas kausa pusfinālā spēlēja pirmoreiz vēsturē, FK "Auda" tik tālu turnīrā aizkļuva otro reizi un pirmoreiz kopš 2002. gada, bet pašreizējā trofejas īpašniece RFS kopš 2016. gada katru reizi tikusi vismaz līdz turnīra pusfinālam.

Pērn RFS komanda Latvijas kausa izcīņā uzvarēja otro reizi vēsturē, atkārtojot savu 2019. gada panākumu. Iepriekš astotdaļfinālā ar 4:0 pārspēja FK "Spartaks" futbolistus, bet ceturtdaļfinālā lika kapitulēt FK "Tukums 2000"/TSS ar 4:1.

Grobiņas komanda astotdaļfinālā sarūpēja turnīra līdz tam lielāko sensāciju, ar 2:1 apspēlējot savus kaimiņus un pērnos finālistus no FK "Liepāja", bet pirms tam no turnīra izslēdza divus citus ONL klubus – AFA "Olaine" un FK "Smiltene"/BJSS. Ceturtdaļfinālā ar 2:0 tika apspēlēta vēl viena ONL komanda Skanstes SK.

Astotdaļfināla kārtā ar 2:1 pārspējot BFC "Daugavpils" futbolistus, FK "Auda" atkārtoja savu pagājušā gada sasniegumu, bet to vēlāk uzlaboja ar panākumu pēcspēles sitienos pār "Valmiera FC".

FS "Jelgava" kausa izcīņas turnīrā piedalās trešo reizi, un pērn tika sasniegts ceturtdaļfināls, kur ar 0:3 atzīts "Riga FC" pārākums. Iepriekšējās kārtās jelgavnieki svinēja graujošas uzvaras pār 2. līgas komandu FK "Beitar" (8:1) un 3. līgas pārstāvjiem "Futbola Parks Academy"/LSPA (11:0), vietu ceturtdaļfinālā nopelnīja pēc 2:1 panākuma pret JDFS "Alberts" no ONL čempionāta, bet tajā parūpējās par pārsteigumu un ar 2:1 uzvarēja FS "Metta" vienību.

Turnīra izšķirošo maču 19. oktobrī uzņems "Skonto" stadions Rīgā. Tajā Latvijas kausa fināls pēdējoreiz notika 2017. gadā, bet kopumā šajā stadionā fināls risināsies 14. reizi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.