Ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu un sadarbībā ar Augšdaugavas novada pašvaldību un Ilūkstes pilsētu, pirmdien, 28. augustā, Ilūkste ieguva jaunu un modernu futbola spēlēšanai piemērotu segumu, kur varēs trenēties gan bērni, gan pieaugušie.

Ar LFF atbalstu Augšdaugavas novada Ilūkstes pilsētas sporta centra stadions ir saņēmis jaunu, mūsdienīgu "FIFA Quality" standartam atbilstošu 64x43 metru izmēra futbola laukuma segumu, kā arī vienu komplektu ar futbola vārtiem. Pašvaldība finansēja laukuma pamatnes sagatavošanu, apgaismojumu un nožogojuma uzstādīšanu. 

Vadims Ļašenko, LFF prezidents: "Ir īpašs prieks atklāt jaunu, mūsdienīgu mākslīgā seguma laukumu Ilūkstē - pilsētā ar senām futbola tradīcijām. Tagad ilūkstiešiem būs iespējams nodarboties ar futbolu ne tikai vasarā uz lielā, dabīgā futbola laukuma, bet arī ziemā uz mākslīgā seguma. Turpinām sekmīgi īstenot LFF Infrastruktūras attīstības programmu."

Sergejs Kovaļovs, LFF viceprezidents: "Prieks, ka šobrīd norit veiksmīga sadarbība ar Latvijas pašvaldībām, un futbols kļūst pieejamāks arvien vairāk vietās gan vasarā, gan arī ziemā. Paldies Augšdaugavas novada pašvaldībai par konstruktīvu sadarbību projekta realizēšanā. Esam pārliecināti, ka tieši šis laukums sagatavos mums jaunus Žigajevus, Vaņinus un Voitānes. Mēs esam gandarīti, ka ir pašvaldības, kuras grib sadarboties infrastruktūras attīstībā un ir pretimnākošas."

Haralds Gudermanis, LFF infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs: "Īpašs paldies Dzintaram Pabērzam, kurš šo projektu uzsāka un proaktīvi arī noveda līdz galam."

Laukuma atklāšanā no LFF piedalījās tās prezidents Vadims Ļašenko, viceprezidents Sergejs Kovaļovs un LFF infrastruktūras un saimniecības nodaļas vadītājs Haralds Gudermanis, kā arī Augšdaugavas novada priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts un Augšdaugavas novada sporta skolas direktors Dzintars Pabērzs. 

Foto: Augsdaugavasnovads.lv