Latvijas čempionvienība FC "Petrow" telpu futbola UEFA Čempionu līgas jaunās sezonas priekšsacīkšu kārtā šonedēļ Armēnijā izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu, ar ko pietika pirmās vietas iegūšanai un ceļazīmes nodrošināšanai uz pamatkārtu.

Pirmajā spēlē pret laukuma saimniekiem no "Yerevan" Latvijas pārstāvjiem izdevās tikt pie panākuma ar 7:2, kad pa diviem vārtiem guva Miks Babris, Artjoms Kozlovskis un Dmitrijs Kuzmins, savukārt duelī ar Anglijas komandu "London Helvecia" no zaudējuma ar 6:9 neglāba pat tas, ka FC "Petrow" spēles gaitā prata atspēlēties sešas reizes. Kuzminam šajā mačā vēl divi gūti vārti.

Noslēdzošajā spēlē ar 8:1 tika apspēlēta "Europa" vienība no Gibraltāra, un šoreiz divreiz pretinieku vārtsargu pārspēja Kozlovskis un Vlads Rimkus.

Pateicoties tam, ka pēdējā kārtā "Yerevan" ar 8:4 pārspēja "London Helvecia" komandu, šīs trīs vienības sacensības noslēdza ar sešiem iegūtiem punktiem. Savstarpējās spēlēs labāka gūto un zaudēto vārtu starpība bija FC "Petrow" (+2 pret -1 abām konkurentēm), līdz ar to vienīgo ceļazīmi uz pamatkārtu ieguva Latvijas čempioni.

Latvijas pārstāvju pamatkārtas pretinieki būs Kauņas "Žalgiris" (Lietuva), "Città di Eboli" (Itālija) un priekšsacīkšu kārtas labākā komanda starp A grupas vienībām "Kampuksen Dynamo" (Somija), "KMF Titograd" (Melnkalne), "Encamp" (Andora) un "Ísbjörninn" (Islande). Spēles paredzētas oktobra izskaņā. Arī šeit tālāk uz Elites kārtu tiks tikai četru apakšgrupu pirmās vietas ieguvēji.

Pagājušās sezonas "Optibet" telpu futbola Virslīgas finālsērijā FC "Petrow"/"Jelgava" ar 3-1 uzvarēja FK "Raba" komandu, par labāko valstī kļūstot otro reizi vēsturē.