FS "Metta" komanda kļuvusi par Latvijas meiteņu čempionāta U-12 Attīstības grupas šīgada čempioni.

Sezonas ievadā 12 komandas, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīja viena apļa turnīru ar sabraukumiem Ilūkstē, Ķekavā, Tukumā un Iecavā, kam sekoja vēl pa vienam aplim Jelgavā un Iecavā, futbolistēm savā starpā sadalot 1.-6. un 7.-12. vietu.

FS "Metta" otrajā posmā svinēja piecas uzvaras ļoti rezultatīvās cīņās. Svarīgākā no tām izvērtās 4:3 panākums pār Augšdaugavas NSS, kas kopvērtējumā ar četriem panākumiem ierindojās otrajā vietā. Ar trim uzvarām bronzas godalgas izcīnīja FK "Iecava" jaunietes, spēcīgāko grupā aiz sevis atstājot FK "Auda", SK "Imanta" un FS "Jelgava". Otrā posma otrajā grupā labākās bija Rēzeknes BJSS meitenes, kopvērtējumā ieņemot septīto vietu.

Čempionāta rezultatīvākās spēlētājas bija Līva Strauta no FK "Auda" un Gabriela Krekšina no FK "Iecava", kuru kontā attiecīgi 33 un 30 gūti vārti.

Par čempionāta labāko spēlētāju tika nosaukta FS "Metta" spēlētāja Emīlija Ambaine, bet labākās vārtsardzes balva tika Elvai Zuzei no FK "Auda". Par komandu labākajām spēlētājām tika atzītas Paula Pudāne (SFK "Rīga"), Marta Kubliņa (FK "Tukums 2000"), Viktorija Fiļipova (SK "Vēsma"), Paula Zīmele (FK "33"/"Ķeguma skola"), Elza Dreimane (Liepājas Futbola skola-2), Albina Kaņepe (Rēzeknes BJSS), Emīlija Grauda (FS "Jelgava"), Alīda Kalniņa (SK "Imanta"), Lizete Reinšmite-Vilne (FK "Auda"), Gabriela Krekšina (FK "Iecava"), Gabriella Permanicka (Augšdaugavas NSS) un Katrīna Ādamsone (FS "Metta").

Latvijas meiteņu čempionāts vasaras periodā tradicionāli risinās četrās vecuma grupās: U-16, U-14 (Elites un Attīstības grupās), U-12 (Elites un Attīstības grupās) un U-10 (bez rezultātu fiksēšanas).

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.