Latvijas čempionvienība FK RFS ceturtdien Belfāstā aizvadīja izšķirošo UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas spēli. Play-off stadijas pirmajā spēlē pret "Linfield" Rīgā pirms nedēļas tika fiksēts neizšķirts 2:2, bet atbildes mačā ar 0:0 pamatlaikā, 1:1 papildlaikā. Pēcspēles sitienos ar 4-2 pārāks bija RFS, iekļūstot UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā.

Salīdzinājumā ar abu komandu spēli pirms nedēļas, šoreiz RFS sākumsastāvā bija divas izmaiņas: Vladislavs Sorokins un Artūrs Zjuzins maču sāka no pirmās minūtes. Pēdējā viltīgās piespēles bija RFS uzbrukumu galvenais dzinējspēks.

Rīgā "Linfield" galvenokārt paļāvās uz pretuzbrukumiem, aktīvāk uzbrūkot Latvijas komandai, savukārt Ziemeļīrijā komandas it kā būtu samainījušās lomām. Jau no pirmajām minūtēm mājinieki aktīvi uzbruka, sevišķi bīstami to darot pēc centrējumiem no flangiem un standartsituācijām. Vārtsargam Pāvelam Šteinboram šoreiz nebija jāsūdzas par darba trūkumu.

Tikai otrā puslaika vidū, kad Emersons izgāja viens pret vienu ar mājinieku vārtsargu, RFS tika pie pirmās patiešām labās vārtu gūšanas iespējas un mazliet atguva iniciatīvu. Taču pēc Artūra Zjuzina savainojuma apsīka arī līdz tam pietiekami regulārie RFS pretuzbrukumi. Pamatlaika izskaņa aizritēja ar nospiedošu "Linfield" pārsvaru. Mājinieki katrā epizodē tiesnešiem prasīja 11 metru soda sitienu, bet citā epizodē bumbu uz vārtu līnijas apturēja Šteinbors. Pamatlaika kompensācijas laika pēdējā minūtē bumba trāpīja arī pa RFS vārtu stabu. Papildlaiks šoreiz bija kā ieguvums.

Atvilkuši elpu, RFS sakārtoja savu spēli. Labs sitiens tālajā stūrī padevās Stefanam Paničam, kad mājiniekus glāba vārtsarga slaidais lēciens. Tomēr 104. minūtē pēc ziemeļīru kārtējā centrējuma bumba atrada ceļu RFS vārtos. Papildlaika otrajā puslaikā mājinieku komanda un tās bumbu padevēji ļoti prasmīgi bremzēja spēles tempu, taču 120. minūtē notika teju neiespējamākais scenārijs. "Linfield" izgāja četratā pret vienu RFS aizargu, taču sitiens padevās pagalam neveiksmīgs. Atbildes prettriecienā pēc RFS centrējuma bumbu savos vārtos raidīja mājinieku aizsargs Džimijs Kalahers neveiksmīgi raidīja bumbu savos vārtos - 1:1 spēlē, 3-3 summā. Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama 11 metru sitienu sērija.

Tajā ar 4-2 uzvarēja RFS. Izšķirošo 11 metru sitienu realizēja Stefans Paničs, vienu sitienu atvairīja Šteinbors.

Atgādinām, ka šovasar eirokausu sezonā RFS vispirms UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārtā piekāpās somu HJK (2-2 divu spēļu summā, 4-5 pēcspēles sitienu sērijā), ar izlozes palīdzību pārvarēja UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu, trešajā kārtā uzveica Maltas "Hiberniens" (4-2 divu spēļu summā).

Līdz šim vienīgā reize, kad kāds Latvijas klubs piedalījās eirokausu pamatturnīrā grupu stadijā, bija 2009./2010. gada sezona, kad FK "Ventspils" spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.