Nedaudz mazāk par vienu kalendāro mēnesi atlicis aizvadīt Latvijas galvaspilsētas reģiona stadionos un laukumos notiekošajā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionātā. Līderes godā šobrīd izvirzījusies FK "Olaine"/FK "Union", par punktu atpaliek FK "PPK"/"Betsafe", bet vēl par punktu – JRFPC "Upesciema Warriors".

Kā vēstīts, turnīrs līdzīgi kā iepriekšējos divus gadus risinās kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, čempionam un no šīs sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Desmit turnīra dalībnieces uzvarētāju noskaidro pēc divu riņķu spēkošanās.

Sacensību līdere, kas iekrājusi 27 punktus, kopš jūlija beigām laukumā devās četras reizes, savācot septiņus no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem. FK "Olaine"/FK "Union" futbolisti ieguva tehnisko uzvaru pār JDFS "Alberts-2" (3:0), uzveica Rīgas Tehnisko universitāti (2:0), kā arī cīnījās neizšķirti 1:1 pret vieniem no tiešajiem konkurentiem kopvērtējuma tabulā JRFPC "Upesciema Warriors" (abi vārtu guvumi tika realizēti ar 11 metru soda sitieniem). Vēl vienā cīniņā olainieši nedaudz negaidīti ar 0:2 atzina SK "Kengaroos" pārākumu.

Mainīgām sekmēm šajā laika periodā cīnījās arī šī brīža otrās pozīcijas īpašniece FK "PPK"/"Betsafe" (26). Pēc uzvarām pār JRFPC "Upesciema Warriors" (4:0) un FK "Beitar-2" (1:0) sekoja bezierunu kapitulācija duelī pret JDFS "Alberts-2" (1:5, trīs vārti Jānim Pakalnam) un zaudējums mačā ar ASK "Kadaga" (0:1). Savukārt patlaban trešajā vietā esošā Upesciema vienība (25) bez jau minētajām spēlēm pret abām tiešajām konkurentēm pārspēja Rīgas Tehnisko universitāti (3:1) un "Riga United FC" (1:0), kā arī piekāpās FK "Beitar-2" – 2:5.

Olainiešiem un FK "PPK"/"Betsafe" šajā čempionātā vēl jāaizvada pa četrām spēlēm, turklāt 11. septembrī tās tiksies savā starpā. Upesciema futbolisti laukumā dosies vēl trīs reizes, bet priekšrocību iekrāto spēļu ziņā sacensību turpinājumā noteikti centīsies izmantot ceturtajā vietā esošā JDFS "Alberts-2" (23), kurai vēl seši dueļi un kas no līderes atpaliek tikai par četriem punktiem. Tāpat cīņā par medaļām centīsies iesaistīties FK "Beitar-2" (21), kuriem palikušas piecas spēles. Neviena no atlikušajām piecām dalībniecēm šobrīd nav pārsniegusi 20 punktu robežu.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā atrodas deviņus vārtus guvušie Daniels Romenskis ("PPK"/"Betsafe") un jau minētais J. Pakalns.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija