Šīs nedēļas svētdienā – 21. augustā – paralēli divos RTU mākslīgā seguma laukumos starts tiks dots pirmajām Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajām 2022. gada Rīgas jaunatnes meistarsacīkstēm U-12 vecuma grupā pēc formāta "9:9". Sacensībās piedalīsies desmit komandas.

Jau ziņots, ka eksperimentālais turnīrs pēc šāda veida formāta tiek organizēts pirmo reizi, un pie sekmīgas norises iespējama tā turpināšana šādā veidolā gan U-12 vecuma spēlētājiem, gan arī U-13 kategorijā.

Lielākā daļa spēļu pēc organizatoru iepriekš apstiprināta kalendāra tiks aizvadītas RTU stadionā sestdienās un svētdienās laika periodā līdz 29. oktobrim, bet atsevišķi mači no 31. augusta līdz 28. septembrim plānoti arī Mežaparka dabīgā seguma laukumā.

Sacensībās dalību apstiprinājušas desmit komandas – RFS, "RFS Akadēmija", LBF JFK "Daugava", "Riga FC Academy", "Riga FC Academy 2011", FS "Metta"/"Rīga", FS "Metta"/"Skanste", SK "Super Nova", Mārupes SC un Babītes SK. Uzvarētājs tiks noskaidrots pēc līgas formāta, katrai dalībniecei ar katru tiekoties vienu reizi.

Turnīrs tiks aizvadīts atbilstoši jaunatnes futbola "9:9" spēles noteikumiem ar aizmugurēm, neierobežotu un atkārtotu maiņu iespēju un spēles laiku 2x30 minūtes.

Informāciju sagatova:
Rīgas Futbola federācija