UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas play-off kārtas pirmajā spēlē Latvijas klubs RFS ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā aizvadīja pirmo no divām spēlēm pret Ziemeļīrijas "Linfield", atspēlēja divu vārtu deficītu un pēdējā sekundēs izrāva 2:2. Atbildes spēle pēc nedēļas pretinieku laukumā.

Abas savu valstu čempionvienības nokļuvušas soļa attālumā no UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīra un eirokausu pamatturnīru debijas.

Augstā spēles likme lika abām komandām sākt spēli azartiski un apņēmīgi. Bumba ilgi neuzkavējās vienas komandas rīcībā viduszonā. Abas komandas centās īstenot ātras pārejas uzbrukumā, atbildot ar abpusēji bīstamiem uzbrukumiem.

Pirmā puslaika vidū čehu aizsargs Petrs Marešs nopelnīja mājinieku komandai tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu. Viņš pats arī nostājās pie bumbas, taču sita bumbu garām vārtiem.

Pēc tam gan spēles šūpoles nedaudz nosvērās mājinieku labā. RFS uzbruka aktīvāk un bīstamāk. Sevišķi labs tālsitiens padevās Tomašam Šimkovičam, kurš nupat atgriezās RFS rindās. Taču pretēji spēles gaitai pirmā bumba ielidoja rīdzinieku vārtos. Pirmā puslaika izskaņā "Linfield" pabeidza pretuzbrukumu ar spēcīgu sitienu Pāvela Šteinbora sargātajos vārtos.

Pēc pārtraukuma RFS uzbruka vēl biežāk un aktīvāk, pretiniekiem aizvien retāk tiekot pāri centra līnijai, taču ofensīva arī šoreiz nedeva kāroto rezultātu. Vienā no nedaudzajiem pretuzbrukumiem "Linfield" dubultoja pārsvaru.

Pēc tam viesi ierakās aizsardzības ierakumos, un iniciatīva jau pilnībā bija pārgājusi RFS pusē. 88. minūtē pēc vienas no mājinieku daudzām standartsituācijām Kevins Frīzenbihlers ar galvu sita bumbu "Linfield" vārtos, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 1:2.

Kompensācijas laika sestajā minūtē RFS neatlaidīgi turpināja meklēt laimi pie pretinieku vārtiem, un laimīgā kāja šoreiz izrādījās centra aizsargam Žigam Lipuščekam - 2:2.

Atbildes spēle 25. augustā Belfāstā pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.