21. aprīlī Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) uz mākslīgā seguma notika 10.-12. klašu, 8.-9. klašu, 6.-7. klašu un 4.-5. klašu grupu Zemgales skolu futbola finālsacensības, kurās noskaidrojās reģiona pārstāvji valsts finālturnīrā 8. maijā Rīgā.

10.-12. klašu grupā astoņas skolu komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. Pirmajā apakšgrupā savā starpā tikās Kalnciema pagasta vidusskola, Iecavas vidusskola, Bauskas 2. vidusskola un Tukuma Raiņa ģimnāzija. Otrajā apakšgrupā savā starpā tikās Jelgavas Valsts ģimnāzija, Misas vidusskola, Ozolnieku vidusskola un Olaines 1. vidusskola. Pēc grupu turnīra spēlēm notika spēles par vietām. Septīto vietu izcīnīja Ozolnieku vidusskola, kas ar 7:1 uzvarēja Bauskas 2. vidusskolu. Piekto vietu izcīnīja Iecavas vidusskola, kas pēcspēles sitienos ar 1:0 pārspēja Misas vidusskolu. Trešo vietu izcīnīja Kalnciema pagasta vidusskola, kas pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarēja Jelgavas Valsts ģimnāziju, bet par uzvarētājiem kļuva Tukuma Raiņa ģimnāzija, kas finālā ar 3:0 uzvarēja Olaines 1. vidusskolu.

Arī 8.-9. klašu grupā astoņas skolu komandas tika sadalītas divās apakšgrupās - Tukuma Raiņa ģimnāzija, Teteles pamatskola, Valles vidusskola un Iecavas vidusskola vienā grupā, bet Kalnciema pagasta vidusskola, Jelgavas Valsts ģimnāzija, Zemītes pamatskola un Bauskas valsts ģimnāzija otrā apakšgrupā. Arī šeit pēc grupu turnīra spēlēm notika spēles par vietām. Septīto vietu izcīnīja Iecavas vidusskola, kas ar rezultātu 5:1 uzvarēja Zemītes pamatskolu, bet piekto vietu izcīnīja Bauskas valsts ģimnāzija, kas ar 1:0 uzvarēja Valles vidusskolu. Trešo vietu ieguva Teteles pamatskola, kas pēcspēles sitienos ar 3:2 uzvarēja Kalnciema pagasta vidusskolu, bet par uzvarētājiem kļuva Tukuma Raiņa ģimnāzija, kas finālā pēcspēles sitienos ar 1:0 uzvarēja Jelgavas Valsts ģimnāziju.

6.-7. klašu grupā sešu skolu komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kur vienā spēkojās Salaspils 1. vidusskola, Ozolnieku vidusskola un Cēres pamatskola, bet otrajā apakšgrupā - Jelgavas Valsts ģimnāzija, Iecavas vidusskola un Staļģenes pamatskola. Pēc grupu turnīra spēlēm notika spēles par vietām. Piekto vietu izcīnīja Cēres pamatskola, kas ar 3:2 uzvarēja Staļģenes pamatskolu. Trešo vietu izcīnīja Iecavas vidusskola, kas ar 2:0 uzvarēja Salaspils 1. vidusskolu, bet par uzvarētājiem kļuva Jelgavas Valsts ģimnāzija, kas finālā ļoti pārliecinoši ar 7:0 uzvarēja Ozolnieku vidusskolu.

Visbeidzot, 4.-5. klašu grupā savā starpā tikās piecas skolu komandas. Piekto vietu izcīnīja Misas vidusskola, ceturtajā pozīcijā ierindojās Bauskas sākumskola, trešo vietu izcīnīja Ozolnieku vidusskola, otrā bija Iecavas vidusskola, bet par uzvarētājiem kļuva Jelgavas 6. vidusskola.

Līdz ar to 8. maijā Latvijas skolu čempionāta finālturnīram Rīgā no Zemgales reģiona kvalificējās Jelgavas 6. vidusskola, Jelgavas Valsts ģimnāzija un Tukuma Raiņa ģimnāzija.


Informāciju sagatavoja:
Zemgales Futbola centrs