Nedēļas nogalē notikušajās "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla cīņās pie kārotajām uzvarām tika pa diviem virslīgas un ONL klubiem, kas tagad gaidīs 16. augustā paredzētās pusfināla pāru izlozes iznākumu.

Kā pirmie pusfinālā iesoļoja Grobiņas SC/LFS futbolisti, kas Liepājā divu ONL pārstāvju duelī ar 2:0 uzvarēja Skanstes SK. Mača ievadā Grobiņas komandu vadībā izvirzīja Emīls Knapšis, bet 74. minūtē pārsvaru dubultoja Kārlis Mikuļskis. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām iespēju atgūt vienus vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes neizmantoja Alans Kangars.

Latvijas kausa labāko astoņniekā Grobiņas komanda bija iekļuvusi pirmoreiz vēsturē. Astotdaļfinālā sarūpēja turnīra lielāko sensāciju, ar 2:1 apspēlējot savus kaimiņus un pērnos finālistus no FK "Liepāja", bet pirms tam no turnīra izslēdza divus citus ONL klubus – AFA "Olaine" un FK "Smiltene"/BJSS.

Sestdien pusfināla dalībnieku pulkam pievienojās arī pašreizēja ONL līdervienība FS "Jelgava", kas pilnu savas treniņbāzes tribīņu priekšā ar 2:1 pārspēja FS "Metta" komandu no virslīgas, līdz ar to sarūpējot vēl vienu šīs sezonas turnīra pārsteigumu. Jau pirmo 19 minūšu laikā Kevins Cēsnieks un Agris Glaudāns mājiniekiem deva divu vārtu pārsvaru, bet pirmā puslaika beigās bumbu savas komandas vārtos raidīja Valērijs Redjko. Otrā puslaika vidū FS "Metta" pēc Gabriela Kirkila noraidījuma palika mazākumā.

FS "Jelgava" kausa izcīņas turnīrā piedalās trešo reizi, un arī pērn tika sasniegts ceturtdaļfināls, kur ar 0:3 atzīts "Riga FC" pārākums. Iepriekšējās kārtās jelgavnieki svinēja graujošas uzvaras pār 2. līgas komandu FK "Beitar" (8:1) un 3. līgas pārstāvjiem "Futbola Parks Academy"/LSPA (11:0), savukārt vietu ceturtdaļfinālā nopelnīja pēc 2:1 panākuma pret JDFS "Alberts" no ONL čempionāta.

Svētdien virslīgas komandu dueļos kā pirmie uzvaru varēja svinēt pašreizējie trofejas glabātāji RFS, ar 4:1 izbraukumā pārspējot FK "Tukums 2000"/TSS. Komandas apmainījās ar vārtu guvumiem abu puslaiku pirmajās minūtēs, iekams 77. minūtē uzvaras vārtus guva Emersons. Panākumu gan rīdzinieki nodrošināja tikai vēlu kompensācijas laikā pēc Denisa Rakela un Andreja Iliča precīzajiem sitieniem.

Pērn RFS komanda Latvijas kausa izcīņā uzvarēja otro reizi vēsturē, atkārtojot savu 2019. gada panākumu. Kopš 2016. gada katru reizi tikusi vismaz līdz turnīra pusfinālam. Iepriekš astotdaļfinālā ar 4:0 pārspēja FK "Spartaks" futbolistus.

Noslēdzošajā ceturtdaļfināla mačā starp "Valmieras FC" un FK "Auda" izvērtās emocionāla cīņa, abām komandām spēli pabeidzot nepilnos sastāvos. Pamatlaikā un papildlaikā vārti tā arī netika gūti, bet pēcspēles sitienu sērijā, kurā bija vairāki dramatiski pavērsieni, pārāki ar 6:5 bija FK "Auda" futbolisti.

Iepriekšējā kārtā ar 2:1 pārspējot BFC "Daugavpils" futbolistus, FK "Auda" atkārtoja savu pagājušā gada sasniegumu. Latvijas kausa pusfinālā kluba ilgajā vēsturē iepriekš bija spēlēts tikai vienreiz – 2002. gadā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.