Latvijas klubi RFS un "Riga FC" ceturtdien izbraukumā aizvadīja UEFA Eiropas Konferences līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēles, RFS futbolistiem iekļūstot izšķirošajā atlases turnīra kārtā – "Play-off" posmā, kura veiksminieki tiks pie vietas grupu turnīrā.

Latvijas čempioni RFS atbildes duelī ar Maltas komandu "Hibernians" svinēja uzvaru ar rezultātu 3:1 (1:0), divu spēļu summā esot pārāki ar 4:2.

Pirmā puslaika pašās beigās RFS vadībā no 11 metru soda sitiena atzīmes izvirzīja Petrs Marešs, kam sekoja notikumiem bagāts otrais puslaiks. Vispirms Marešs jau nopelnīja 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, kuru 71. minūtē realizēja Džeiks Grečs, bet 78. minūtē viesiem vēlreiz vadību dāvāja Andrejs Iličs, kurš bija precīzs arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē. Viņš 87. minūtē pielika arī punktu RFS panākumam, gūstot vēl vienus vārtus.

Kā ziņots, abu komandu pirmā tikšanās pirms nedēļas Rīgā noslēdzās neizšķirti 1:1.

RFS kā šī pāra uzvarētāji "Play-off" posmā tiksies ar Ziemeļīrijas komandu "Linfield", kas tikko kā nepārvarēja UEFA Eiropas līgas trešo atlases kārtu. "Play-off" posma spēles paredzētas nākamajā un aiznākamajā ceturtdienā, pirmā spēle paredzēta Rīgā.

Rīdzinieki iepriekš Eirokausu sezonu sāka UEFA Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā, kur pēc 2:2 neizšķirta 11 metru sitienu sērijā atzina somu HJK pārākumu, pārceļoties uz UEFA Eiropas Konferences līgas atlases sacensībām.

Pagājušajā sezonā "Hibernians" atgriezās Maltas čempionu tronī un šosezon piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā piekāpās "Shamrock Rovers" no Īrijas. Pārceļoties uz UEFA Eiropas Konferences līgu, otrajā atlases kārtā tika apspēlēta Igaunijas vienība "Levadia". Zīmīgi, ka šis Maltas klubs iepriekšējā UEFA Eiropas Konferences līgas sezonā tieši trešajā kvalifikācijas kārtā tikās ar otru mūsu galvaspilsētas komandu "Riga FC", divu spēļu summā papildlaikā piekāpjoties ar 2:4.

Tikmēr "Riga FC" futbolisti ceturtdien viesojās Portugālē, kur ar 0:4 (0:3) atzina vietējās "Gil Vicente" komandas pārākumu.

Par spīti daudzsološam spēles sākumam, kurā tika izveidotas vairākas vārtu gūšanas iespējas, "Riga FC" pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos ar trim vārtiem. Otrajā puslaikā mainīt spēles ritējumu rīdziniekiem nebija pa spēkam.

Jau vēstīts, ka pirmajā šo komandu duelī pagājušajā nedēļā Rīgā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Rīdzinieki iepriekš turnīra pirmajā atlases kārtā divu spēļu summā ar 4:0 uzvarēja Īrijas čempionātā spēlējošo "Derry City", bet otrajā kārtā ar 5:1 apspēlēja "Ružomberok" no Slovākijas.

"Gil Vicente" pagājušajā Portugāles čempionāta sezonā izcīnīja piekto vietu, pirmoreiz kluba vēsturē tiekot pie iespējas startēt kādā no Eiropas klubu turnīriem. Sacensībās šī komanda iesaistījās no trešās kvalifikācijas kārtas.

UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā kvalifikācijas turnīra kārtā no sacensībām izstājās "Valmiera FC" un FK "Liepāja".

Foto: Sanita Ieva Sparāne / RFS