Sestdien Liepājā un Jelgavā, kā arī svētdien Tukumā un Valmierā risināsies "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mači. Vienlaikus ar gaidāmajām spēlēm Latvijas Futbola federācija (LFF) līdzjutējiem sāk piedāvāt jaunu pašmāju futbola spēļu tiešraižu, apskatu un ierakstu platformu tv.lff.lv.

Platforma ir pieejama jebkuram interesentam bez maksas, veicot vienkāršu reģistrāciju. Turpmāk tajā būs vērojamas arī ONL turnīra un Sieviešu futbola līgas spēļu tiešraides, kas līdz šim bija pieejamas LFF "YouTube" kanālā, kā arī atsevišķas Latvijas jaunatnes izlašu spēles un mači no citiem turnīriem. Platformai attīstoties, tās satura piedāvājumu plānots papildināt.

Kā pirmās sestdien plkst. 16.00 laukumā dosies ONL komandas Gobiņas SC/LFS un Skanstes SK, kas tiksies "Daugavas" stadionā Liepājā, bet plkst. 18:00 vēl viena ONL vienība FS "Jelgava" savā treniņbazē uzņems FK "Metta" futbolistus. Svētdien gaidāmi divi dueļi starp virslīgas komandām – plkst. 16.00 FK "Tukums 2000"/Telms uzņems pašreizējos trofejas glabātājus RFS, bet plkst. 18:00 virslīgas līderi "Valmiera FC" savās mājās tiksies ar FK "Auda".

Pusfināla pāru izloze notiks 16. augustā un būs vērojama tiešraidē LFF sociālo tīklu kontos.

GROBIŅAS SC/LFS

Latvijas kausa labāko astoņniekā iekļuvusi pirmoreiz vēsturē. Astotdaļfinālā sarūpēja turnīra lielāko sensāciju, ar 2:1 apspēlējot savus kaimiņus un pērnos finālistus no FK "Liepāja", bet pirms tam no turnīra izslēdza divus citus ONL klubus – AFA "Olaine" un FK "Smiltene"/BJSS. ONL turnīrā pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju un atrodas ceturtajā vietā.

SKANSTES SK

Turnīrā piedalās otro reizi, uzlabojot pērn uzrādīto rezultātu, kad tika sasniegts astotdaļfināls. Iepriekšējās kārtās ar minimālu pārsvaru pārspēja 3. līgas komandu FK "PPK"/"Betsafe" un ONL pārstāvi "Rēzekni", bet astotdaļfinālā ar 6:1 sagrāva 2. līgas komandu Jēkabpils SC. ONL turnīrā bez uzvarām ir pēdējos trīs mačos, noslīdot uz sesto pozīciju.

FS JELGAVA

Turnīrā piedalās trešo reizi, un arī pērn tika sasniegts ceturtdaļfināls, kur ar 0:3 atzīts "Riga FC" pārākums. Iepriekšējās kārtās svinēja graujošas uzvaras pār 2. līgas komandu FK "Beitar" (8:1) un 3. līgas pārstāvjiem "Futbola Parks Academy"/LSPA (11:0), savukārt vietu ceturtdaļfinālā nopelnīja pēc 2:1 panākuma pret JDFS "Alberts" no ONL čempionāta. Valsts otrajā spēcīgākajā līgā ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere ar 13 uzvarām 14 mačos.

FK METTA

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā iekļuvusi pēc trīs gadu pārtraukuma, bet līdz šim tikai reizi (2018. gadā) spēlēts pusfinālā. Šosezon uzrādījusi graujošāko turnīra rezultātu – 13:0 panākums astotdaļfinālā pret FK "Salaspils". Virslīgā uzvaras garšu nav izjutusi 13 spēlēs pēc kārtas un ieņem priekšpēdējo vietu.

FK TUKUMS 2000/TELMS

Pēc gada pārtraukuma sasniegts turnīra ceturtdaļfināls, ar 2:0 pārspējot SK "Super Nova Salaspils" futbolistus. Latvijas kausa labāko četriniekā nekad nav iekļuvusi. Par spīti četriem zaudējumiem pēc kārtas, virslīgas kopvērtējumā ieņem septīto pozīciju.

RFS

Pērn RFS komanda Latvijas kausa izcīņā uzvarēja otro reizi vēsturē, atkārtojot savu 2019. gada panākumu. Kopš 2016. gada katru reizi tikusi vismaz līdz turnīra pusfinālam. Šosezon astotdaļfinālā ar 4:0 pārspēja FK "Spartaks" futbolistus, bet virslīgā pašlaik ieņem otro vietu.

VALMIERA FC

Pašreizējā virslīgas čempionāta līdere astotdaļfināla centrālajā duelī par spīti spēlēšanai mazākumā ar 2:0 uzvarēja "Riga FC" komandu. Iepriekšējās divās sezonās tika līdz turnīra pusfinālam, kas ir kluba labākais rezultāts Latvijas kausā, abas reizes piekāpjoties FK "Liepāja" vienībai.

FK AUDA

Iepriekšējā kārtā ar 2:1 pārspējot BFC "Daugavpils" futbolistus, komanda atkārtojusi savu pagājušā gada sasniegumu. Latvijas kausa pusfinālā kluba ilgajā vēsturē spēlēts tikai vienreiz – 2002. gadā. Virslīgas čempionātā šīs sezonas jaunpienācēji, kas nesen pārtrauca sešu nezaudētu spēļu sēriju, atrodami piektajā vietā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda.

Plašāk par godīgu un atbildīgu spēli gan laukumā, gan ārpus tā uzzini interneta platformā www.speleatbildigi.lv.