Šīs nedēļas svētdienā – 14. augustā – Jaunmārupes pamatskolas stadionā ar trešo sabraukumu turpināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētās un Latvijas Futbola federācijas (LFF), kā arī Mārupes Sporta centra atbalstītās Rīgas pilsētas 2022. gada "Ādas bumbas" sacensības, spēkus samērojot U-13, U-15 un U-18 vienībām.

Kā ziņots, sacensības risinās ceturto gadu pēc kārtas un ar sabraukumu izspēles formātu tiek aizvadītas laika periodā no maija vidus līdz septembrim. Turnīram nedrīkst pieteikt attiecīgā gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites un Meistarības grupas spēlētājus, bet atļauta attiecīgā vecuma meiteņu pieteikšana, labākajām komandām kvalificējoties LFF rīkotajam Latvijas finālturnīram.

Otrajā sabraukumā, kas risinājās jūnija vidū, jaunākajā jeb U-13 vecuma grupā, kur startē deviņas komandas, tika aizvadīti astoņi mači. Vēl četras plānotās cīņas nenotika, jo RFK un JDFS "Alberts" vienības nespēja pulcēt sastāvu. Sacensību kopvērtējuma pirmajā pozīcijā izvirzījusies 12 punktus sakrājusī SK "Super Nova", kas šajā sabraukumā triumfēja četras reizes, gūstot tehnisko uzvaru pār JDFS "Alberts", kā arī panākumus pār Mārupes SC (3:2), SK "Vēsma" (5:2) un SK "Līderis" (7:0).

Kopvērtējuma otrajā pozīcijā, par punktu atpaliekot no līderes, atrodas RFSA, kas izcīnīja tehnisko uzvaru pret RFK, kā arī dalīja punktus uz pusēm attiecīgi ar SK "Līderis" (2:2) un Mārupes SC (1:1).

Tikmēr U-15 vecuma grupā vēlreiz notikušas izmaiņas dalībnieku sastāvā, no sacensībām izstājoties JFC "Corona Borealis" vienībai. Tādējādi turnīrā dalību turpina četras komandas, un līderes statusā atrodas Mārupes SC (9), kas otrajā sabraukumā divas reizes pārliecinoši sagrāva JDFS "Alberts" puišus – 8:1 un 8:0.

Visbeidzot, vecākajā U-18 grupā, kur startē trīs dalībnieces, jūnijā divas pārliecinošas uzvaras kaldināja līdere SS "Metta" (12), kas divkārt uzveica RFK "Daugava Nikars Rīga" – 4:0 un 9:1.

Kā vēstīts, sacensību uzdevums ir popularizēt futbolu Rīgas reģiona jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija