Iekrājusi 12 uzvaras pēc kārtas, FS "Jelgava" pirmos punktus "Optibet" Nākotnes līgā zaudēja pirmā apļa noslēdzošajā spēlē, taču tas neliedz komandai pašlaik baudīt drošu vadību attiecībā pret saviem tiešajiem konkurentiem uz vietu "Optibet" Virslīgā.

Pirmajās 12 čempionāta spēlēs jelgavnieki izcīnīja tikai un vienīgi uzvaras, savos vārtos ielaižot tikai septiņas bumbas un astoņas reizes nosargājot savus vārtus neskartus. Nesenākajās divās spēlēs gan Jelgavas komandas vārtos bumba nonākusi pa trim reizēm – ja mačā pret "Riga FC" dublieriem to izdevās atspēkot ar četriem precīziem sitieniem, tad pagājušās svētdienas spēlē pret RFS otro komandu nācās samierināties ar pirmo zaudējumu (2:3).

Tieši virslīgas dublieru komandas ir tuvākās FS "Jelgava" sekotājas kopvērtējuma tabulā. "Riga FC-2" un "Valmiera FC-2"/VSS iepriekšējā kārtā atgriezās uz uzvaru takas, tagad no Zemgales pārstāvjiem atpaliekot par attiecīgi pieciem un sešiem punktiem. Šis komandu trijnieks čempionātā ir ieguvis izteikti vadošas pozīcijas, jo ceturtajā vietā esošie RFS kluba dublieri, kuri pašlaik bauda divu uzvaru sēriju, no trešās pozīcijas atrodas deviņu punktu attālumā.

Līdzās rīdziniekiem ar vienādu punktu skaitu un vienu spēli rezervē atrodas Grobiņas SC/LFS futbolisti, kuri līdz ar to ir tuvākie FS "Jelgava" tiešie konkurenti, jo virslīgas dublieru komandas, kā zināms, uz vietu augstākajā līgā nepretendē. Ar vienu pārcelto spēli rezervē Grobiņas komanda, kas ir iekļuvusi "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, taču Nākotnes līgā piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, no jelgavniekiem atpaliek par 15 punktiem.

Līdzās Kurzemes komandai ar tādu pašu punktu skaitu 13 mačos atrodas vēl viena Latvijas kausa ceturtdaļfināla dalībniece Skanstes SK, par diviem punktiem mazāk 14 spēlēs iekrājuši JDFS "Alberts" pārstāvji, kuri var lepoties ar trīs nezaudētu spēļu sēriju, bet vēl par punktu mazāk 13 cīņās ir FK "Dinamo Rīga" kontā. Abas pēdējās komandas nesenākajos piecos mačos zaudējušas tikai vienreiz.

Pašreizējā situācija kopvērtējuma tabulā liecina, ka tieši šīs komandas sezonas otrajā pusē cīnīsies par ceļazīmēm uz "Optibet" Virslīgu – pirmās vietas ieguvēja tiks pie automātiskas vietas spēcīgāko sabiedrībā, bet otra labākā komanda, neskaitot dublieru vienības, aizvadīs pārspēles ar virslīgas devītās pozīcijas īpašnieci.

Vistuvāk labāko astoņniekam četru punktu atstatumā pašlaik atrodas FK "Salaspils", bet par trim punktiem atpaliek "Rēzekne" un FK "Smiltene"/BJSS. Vēl par punktu nopakaļus seko FK "Tukums 2000"/TSS-2, bet ar attiecīgi deviņiem un septiņiem punktiem kopvērtējuma tabulu noslēdz "Leevon Saldus" un AFA "Olaine" komandas, kas gan pēdējās kārtās regulāri tiek pie punktiem un ievērojami saasina cīņu par izdzīvošanu.

Atgādinām, ka vienības, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņems 13. un 14. vietu, zaudēs tiesības piedalīties 2023. gada "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā un savu vietu dos labākajām 2. līgas pārstāvēm. Komanda, kas 2022. gada čempionātā ieņems 12. vietu, divās pārspēlēs tiksies ar 2. līgas komandu, kas 2022. gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar desmit gūtiem vārtiem kļuvis Niks Dusalijevs no "Valmiera FC-2"/VSS vienības, bet otrajā pozīcijā ar deviņiem precīziem sitieniem atrodams Mārcis Peilāns no FS "Jelgava", kas, kā zināms, ir trešā līgas pārstāve nākamajā nedēļā gaidāmajās Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlēs.

Visas 13 spēles "no zvana līdz zvanam" aizvadījuši seši spēlētāji (Dāniels Ričards Geidāns, Kristers Oto Augusts, Valērijs Urigajevs, Valērijs Redjko, Kārlis Strautmanis un Kristiāns Ilenāns), savukārt Germana Māliņa kontā ir 13 pilnas spēles un vēl 78 minūtes papildus jau aizvadītajā mačā. Ar lielāko saņemto brīdinājumu skaitu (septiņi) izcēlies Kārlis Ozols no Smiltenes vienības, bet viņa komandas biedrs Eduards Deičs kā vienīgais turnīrā nopelnījis jau divas sarkanās kartītes.

Lielāko līdzjutēju skaitu savās mājas spēlēs tradicionāli pulcē "Rēzekne" (vidēji 397), ar vidēji 261 skatītāju seko "Leevon Saldus", vidēji 197 līdzjutēji savā stadionā atbalsta FK "Smiltene"/BJSS, bet FS "Jelgava" mačus apmeklē vidēji 152 skatītāji.

Turnīra aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram kontos.