Trešdien un ceturtdien UEFA Eiropas Konferences līgas trešo kvalifikācijas kārtu ar mājas spēlēm sāks "Riga FC" un RFS komandas, kas turpina cīņu par vietu grupu turnīrā.

Trešdien "Riga FC" plkst. 20.00 "Skonto" stadionā tiksies ar Portugāles komandu "Gil Vicente". Biļetes pieejamas ŠEIT.

"Gil Vicente" pagājušajā Portugāles čempionāta sezonā izcīnīja piekto vietu, pirmoreiz kluba vēsturē tiekot pie iespējas startēt kādā no Eiropas klubu turnīriem. Sacensībās šī komanda iesaistās no trešās kvalifikācijas kārtas.

Savukārt ceturtdien RFS futbolisti "Daugavas" stadionā plkst. 19.00 uzņems Maltas vienību "Hibernians". Biļetes pieejamas ŠEIT.

Pagājušajā sezonā "Hibernians" atgriezās Maltas čempionu tronī un šosezon piedalījās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur pirmajā kārtā piekāpās "Shamrock Rovers" no Īrijas. Pārceļoties uz UEFA Eiropas Konferences līgu, otrajā atlases kārtā tika apspēlēta Igaunijas vienība "Levadia". Zīmīgi, ka šis Maltas klubs iepriekšējā UEFA Eiropas Konferences līgas sezonā tieši trešajā kvalifikācijas kārtā tikās ar otru mūsu galvaspilsētas komandu "Riga FC", divu spēļu summā papildlaikā piekāpjoties ar 2:4.

Otrdien notikušajā izlozē Latvijas pārstāvji uzzinājuši arī savus potenciālos pretiniekus nākamajā jeb izšķirošajā kvalifikācijas turnīrā kārtā – "Play-off" posmā, kura uzvarētāji tiks pie vietas grupu turnīrā. Ja "Riga FC" sasniegs izšķirošo kārtu, tajā tā samēros spēkus ar "Dundee United" (Skotija) un "AZ Alkmaar" (Nīderlande) pāra labāko komandu. Savukārt RFS pie uzvaras gaidāmajā kārtā pretiniekos būs zaudētāji no UEFA Eiropas līgas trešās atlases kārtas pāra starp "Linfield" (Ziemeļīrija) un "Zurich" (Šveice).

LFF prezidents Vadims Ļašenko: "Līdzšinējā Eirokausu sezona ir priecējusi ar labiem panākumiem un aizraujošām spēlēm, taču lielākais prieks ir par līdzjutēju uzmanību un Latvijas klubiem veltīto atbalstu. Ir jūtams un redzams, cik ļoti šādas spēles ir fanu gaidītas. Eirokausu laiks ir īpašs, un tam mūsu klubi ir arī īpaši gatavojušies, lai šobrīd būtu maksimāli gatavi sasniegt augstus un tālu skanošus mērķus. Novēlu abām Rīgas komandām panākumus, bet līdzjutējiem – atmiņā paliekošus lielā futbola vakarus Rīgā!"

Kā ziņots, UEFA Eiropas Konferences līgas otrajā kvalifikācijas turnīra kārtā no sacensībām izstājās "Valmiera FC" un FK "Liepāja".

Foto: fkrfs.lv / Sanita Ieva Sparāne