Nedēļas nogalē tika aizvadītas Sieviešu futbola līgas (SFL) 14. kārtas spēles, kas nozīmē, ka aiz muguras ir jau divas trešdaļas sezonas jeb divi no sacensību trim apļiem.

Piecas no septiņām čempionāta dalībniecēm ir aizvadījušas pa 12 spēlēm un gatavojas noslēdzošajiem sešiem mačiem, kamēr divām priekšā ir vēl septiņas spēles.

Desmit punktu pārsvaru kopvērtējuma galvgalī pašlaik bauda SFK "Rīga", kas vienīgos punktus zaudēja 18. jūnija 1:1 neizšķirtā viesos pret FK "Auda". Komandas kontā ir arī šīs sezona pārliecinošākā uzvara (9:0 pirms nedēļas pret Rīgas Futbola skolu), bet sešos citos mačos rīdzinieces bijušas pārākas ar tikai vienu vai divu vārtu pārsvaru. Līderes ir pārliecinoši rezultatīvākās čempionātā, kas ļauj uzreiz trim komandas spēlētājām būt labāko vārtu guvēju saraksta augšgalā – Anastasija Čemirtāne izcēlusies jau 13 reizes, Ievas Krasnovas kontā ir astoņi vārti, bet Marina Teļukeviča precīza bijusi sešas reizes. Uzreiz piecas citas futbolistes no trim komandām līdz šim guvušas pa pieciem vārtiem.

Līderu tuvākās sekotājas ir FS "Metta" futbolistes, kuras, pateicoties nesenajām divām uzvarām, izveidojušas sešu punktu pārsvaru pār FK "Olaine" komandu. Vēl pavisam nesen mettietes trīs spēlēs bija spiestas samierināties ar tikai diviem punktiem, taču tam sekojuši divi svarīgi rezultāti – 2:1 uzvara Olainē un 4:0 panākums pār FK "Auda", kas ir komandas šīs sezonas pārliecinošākā uzvara.

Tikmēr FK "Olaine" iepriekšējā kārtā cīnījās neizšķirti 0:0 ar savām tuvākajām sekotājām no SK "Super Nova"/RTU, kas kļuva par pirmo bezvārtu neizšķirtu SFL turnīrā kopš 2019. gada maija. Supernovietes no trešās pozīcijas pašlaik atpaliek par vienu punktu, un paredzams, ka tieši šīs četras komandas sezonas pēdējā nogrieznī sadalīs medaļu komplektus, jo piektās pozīcijas īpašnieces no FK "Auda" atrodas astoņu punktu attālumā. Tiesa, Ķekavas pārstāvēm, kuras zaudējušas pēdējās divas spēles, ir viens mačs rezervē.

Pa septiņiem punktiem līdz šim iekrājušas divas kopvērtējuma pēdējo vietu īpašnieces – Rīgas Futbola skola, kas cenšas pielikt punktu trīs zaudējumu sērijai, un FK "Iecava", kas sestdien duelī tieši pret Rīgas Futbola skolu svinēja savu šīs sezonas otro panākumu (2:1).

Čempionātā pēc 14. augusta gaidāms pārtraukums līdz pat 10. septembrim, kas saistīts ar SFK "Rīga" startu UEFA Čempionu līgas sievietēm pirmajā kārtā un Latvijas nacionālās izlases noslēdzošajām divām spēlēm 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Sacensības Latvijas izlase noslēgs ar spēli 6. septembrī "Daugavas" stadionā Rīgā pret Ziemeļīriju.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.