Spēlē par 5.-6. vietu Eiropas līgas B divīzijas turnīrā svētdien Moldovā Latvijas pludmales futbola izlase papildlaikā ar rezultātu 2:3 piekāpās Rumānijai.

Nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Renārs Pastars, tomēr 31 sekundi pirms iešanas atpūtā rezultāts kļuva neizšķirts. Vadībā Latvijas valstsvienība atgriezās nepilnas piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, kad vārtus guva Dmitrijs Jakovļevs. Abiem tie bija otrie vārtu guvumi šajā turnīrā.

Vadībā Latvijas komanda atradās līdz trešās trešdaļas izskaņai, kad rumāņi panāca 2:2. Sekoja papildlaiks, kurā Rumānijas izlase tika pie vienu vārtu handikapa un prata to nosargāt.

Kā ziņots, savā apakšgrupā Latvijas izlase ar trim punktiem ierindojās otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no Turcijas un cīņai par medaļām nekvalificējoties. Pusfinālā iekļuva katras grupas labākā komanda un labākā no otro pozīciju īpašniecēm.

Pusfināla spēlē par 5.-8. vietu Latvija uzvarēja Dāniju, kuru iepriekš bija pārspējusi arī apakšgrupas posmā. Tikmēr rumāņi savā grupā ar četriem punktiem bija otrie aiz Moldovas, bet pusfināla mačā par 5.-8. vietu pārspēja Angliju.

B divīzijas četras labākās komandas 2023. gadā varēs sacensties A divīzijas turnīrā. Tāpat labākā B divīzijas komanda nopelnīs ceļazīmi uz 2023. gada Eiropas spēlēm.

Latvijas pludmales futbola izlasei šī bija debija Eiropas vadošajā nacionālo izlašu turnīrā.

Foto: beachsoccer.com