Noslēdzot Eiropas līgas B divīzijas apakšgrupas posmu, Latvijas pludmales futbola izlase piektdien Moldovā papildlaikā ar rezultātu 2:1 uzvarēja Dāniju.

Atkarībā no citas trešās kārtas spēles starp Lietuvu un Turciju rezultāta Latvijas izlase savā apakšgrupā ierindosies otrajā, trešajā vai ceturtajā pozīcijā. Spēles par vietām komandas aizvadīs sestdien un svētdien.

Spēles pirmajā trešdaļā vadībā ar vienu vārtu pārsvaru izvirzījās Dānija, bet atspēlēties Latvijas izlasei izdevās trešās trešdaļas vidū, kad pretinieku vārtsargu pārspēja Viktors Josifovs. Aizraujošā un asumiem bagātā pamatlaika izskaņā rezultāts vairs nemainījās.

Papildlaikā dāņi bija spiesti spēlēt mazākumā, un Latvijas komanda savu panāca 18 sekundes pirms tā beigām, kad precīzs bija Dmitrijs Jakovļevs.

papildināts - Latvijas izlase savā apakšgrupā ieņēmusi otro vietu. Sestdien plkst. 14:30 tā pusfināla mačā par 5.-8. vietu vēlreiz tiksies ar Dāniju.

Kā ziņots, turnīra ievadā trešdien Latvijas izlase ar 2:3 piekāpās Turcijai, kamēr Lietuva ar 3:12 atzina Dānijas pārākumu. Ceturtdien Latvija pēc 4:4 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja Lietuvu un ieguva savu pirmo kopvērtējuma punktu, savukārt Turcija ar 1:0 apspēlēja Dāniju.

Katras grupas labākā komanda nopelnīs vietu pusfinālā, kur tām pievienosies labākā no otro pozīciju īpašniecēm. B divīzijas četras labākās komandas 2023. gadā varēs sacensties A divīzijas turnīrā. Tāpat labākā B divīzijas komanda nopelnīs ceļazīmi uz 2023. gada Eiropas spēlēm.

Latvijas pludmales futbola izlasei šī ir debija Eiropas vadošajā nacionālo izlašu turnīrā.

Foto: beachsoccer.com