Ceturtdien trīs Latvijas klubi aizvadīja UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēles. Spraigos un aizraujošos dueļos ceļazīmi uz nākamo kārtu ieguva "Riga FC", bet "Valmiera FC" un FK "Liepāja" klubiem šī eirokausu sezona beigusies.

Rīdzinieki pirmajā mačā pirms nedēļas izbraukumā ar 3:0 apspēlēja slovāku "Ružomberok", un atbildes mačā Rīgā vajadzēja, kā saka, tikai "pārkāpt pāri astei". Tas arī izdevās - mājinieki uzvarēja ar 2:1 un divu spēļu summā svinēja panākumu ar 5-1. Atbildes spēle ritēja līdzīgi kā pirmais mačs – rīdzinieki uzbruka aktīvāk un bīstamāk, pretinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču "Riga FC" uzbrūkošā bloka spēlētāju individuālā meistarība bija augstāka.

Vissarežģītākais pārbaudījums no mūsu klubiem šajā kārtā bija FK "Liepāja" klubam, kam pretiniekos tika spēcīgais Šveices klubs "Young Boys". Pirmajā spēlē liepājnieki izrādīja cienījamu pretspēli, taču piekāpās ar 0:1. Atbildes spēlē izbraukumā jau otrajā minūtē 11 metru soda sitiens uz Liepājas kluba vārtiem, tas tika realizēts, un uzdevums pārvarēt šo kārtu kļuva divtik izaicinošs. Galu galā liepājnieki zaudēja ar 0:3 un summā ar 0-4.

Visbeidzot, "Valmiera FC" viesojās Ziemeļmaķedonijā pie "Shkendija", kas pirms nedēļas Rīgā svinēja laimīgu uzvaru ar 2:1. Ar tādu pašu rezultātu un līdzīgu spēles ritējumu beidzās arī otrā spēle - valmieriešiem 1:3 mačā, 2-5 summā, un eirokausu sezona galā.

UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas 3. kārtā "Riga FC" samēros spēkus ar Portugāles klubu "Gil Vicente". Savukārt RFS pretī stāsies Maltas klubs "Hibernians". Spēles notiks 4. un 11. augustā.

Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv